ΤΟΠΙΚΑ

Παπανάτσιου: «Υποβαθμίζουν υπηρεσίες πρώτης γραμμής»

παπανάτσιου-υποβαθμίζουν-υπηρεσίε-434505

Ανακοίνωση της βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο ΣΔΟΕ

Για υποβάθμιση των ελεγκτικών υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» κάνει λόγο η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με αφορμή την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Σ.Δ.Ο.Ε., την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και της νεοσυσταθείσας, αυτοτελούς Διεύθυνσης Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι εν λόγω υπηρεσίες μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας με ΦΕΚ. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή η κ. Παπανάτσιου λέει ότι «η ΝΔ δεν καθυστέρησε να δείξει το δικό της σχέδιο δράσης, υποβαθμίζοντας ελεγκτικές υπηρεσίες «πρώτης γραμμής’».

Η συγκέντρωση όλων αυτών των υπηρεσιών αιχμής με αντικείμενο την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος μαζί με την δημόσια περιουσία υποβαθμίζει τον αυτοτελή επιχειρησιακό ρόλο και των τριών ελεγκτικών σωμάτων, ενώ ενέχει και τον κίνδυνο προσθήκης γραφειοκρατικών ζητημάτων στις εν λόγω υπηρεσίες, που θα αποβαίνουν εις βάρος της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητάς τους.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την προάσπιση και διευκόλυνση του έργου των υπηρεσιών, καθώς και της αυτοτέλειάς τους, με κάθε τρόπο», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου