Δυναμική επανεμφάνιση της Συμφωνικής

Τελευταία ενημέρωση: 2007-05-20, 00:00:00
Με τη συναυλία που δόθηκε την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο και διοργανώθηκε από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αφων Δεληγεώργη στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Δεληγεώργεια - Οι Αργοναύτες”, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου επανήλθε δυναμικά και θριαμβευτικά, ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό που την παρακολούθησε. Ένας νέος μαέστρος, ο Βολιώτης Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, τέσσερις νέοι σολίστ και οι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μία συναυλία όπου η Ορχήστρα απέδειξε ακόμη μία φορά ότι είναι εν δυνάμει ένας κορυφαίος θεσμός της πόλης, που με την κατάλληλη πολιτική μπορεί να πετυχαίνει θαυμαστά αποτελέσματα τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλήνιο. Πράγματι η Ορχήστρα μετά από ένα διάστημα απουσίας έδωσε καταρχήν το Φλεβάρη μία άκρως επιτυχημένη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και εμφανίστηκε την Κυριακή 13 Μαΐου στο Βόλο με ένα πρόγραμμα που το χαρακτήριζε ο νέος αέρας που έφερναν οι συντελεστές της, ο μαέστρος, οι σολίστ, και φυσικά οι μουσικοί. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τέσσερα κονσέρτα για φαγκότο του Mozart , για κοντραμπάσο του Koussevitzky, για τρομπέτα του Neruda και για βιολί του Beethoven.
Οι τέσσερις νέοι σολίστ ο φαγκοτίστας Βαγγέλης Χριστοδούλου, ο κοντραμπασίστας Χάρης Παζαρούλας, ο τρομπετίστας Σπύρος Αρκούδης και η βιολονίστα Ελένη Πετρίδου, όλοι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου απέδειξαν ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια πολλά υποσχόμενη επαγγελματική καριέρα κατέχοντας ένα υψηλό επίπεδο τεχνικής και ερμηνείας.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον απόφοιτο του Δημοτικού Ωδείου και της Ανώτατης Μουσικής Σχολής του Essen Γερμανίας Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, που έχει ήδη πολλές συναυλίες στο εξωτερικό στο ενεργητικό του και ο οποίος με ακρίβεια, σαφήνεια πλαστικότητα και άριστη επικοινωνία με τους μουσικούς διηύθυνε τη συναυλία.
Είναι σημαντικό επίσης ότι ένα διακεκριμένο Πανεπιστημιακό τμήμα όπως το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με 300 φοιτητές, με πολλές διακρίσεις- όπως η φετινή βράβευσή του από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής για τη υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα -με δισκογραφία, εκδόσεις, έρευνα, εκδηλώσεις συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχήστρα αλλά και το Δημοτικό Ωδείο σε μία επιτυχημένη συναυλία. Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί επίσης το άνοιγμα του χώρου του πολιτισμού που παράγεται από το Δήμο Βόλου σε πολλούς χώρους εντός και εκτός πόλης.
Η Ορχήστρα όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης,
ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Φοινικόπουλος, ο Πρόεδρος Χρήστος Τσαμπρινός
και Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημήτρης Μαραγκόπουλος σχεδιάζει προσεκτικά τα επόμενα βήματα της και παρ όλη την δυσμενή οικονομική συγκυρία επανασχεδιάζει συνολικά τη φυσιογνωμία, την πολιτική της και την εξέλιξή της προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους της καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς.
Για την πραγματοποίηση της συναυλίας που ήταν παράλληλα ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων Δεληγεώργεια 2007 ήταν καθοριστική η ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αφών Δεληγεώργη που συντέλεσε γενικότερα στην παρουσίαση άκρως επιτυχημένων εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού και της Συμφωνικής Ορχήστρας στο Δημοτικό Θέατρο και σε πολλούς χώρους της πόλης.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=