ΤΟΠΙΚΑ

Ενοχος ο 81χρονος για τις ασελγείς πράξεις σε ανήλικη -Αθώος ο πατέρας της

ενοχος-ο-81χρονος-για-τις-ασελγείς-πράξε-434795

«Λέει ψέματα. Εγώ απλώς της έπιασα το χέρι…». Δεν παραδέχτηκε τις πράξεις του ο 81χρονος, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για ασελγείς πράξεις σε βάρος κοριτσιού ηλικίας μόλις 15 ετών και μάλιστα με νοητική υστέρηση άνω του 67% μπροστά στα μάτια πλήθους κόσμου μέρα μεσημέρι σε κεντρικό καφέ. Ωστόσο, δεν έπεισε το δικαστήριο. Το Αυτόφωρο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών για κατάχρηση ανηλίκου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκαν χθες οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας που σοκάρισε στις αρχές της εβδομάδας τον Βόλο και τη Μαγνησία. Στο σκαμνί κάθισαν ο πατέρας της κοπέλας, ημεδαπός ηλικίας 58 ετών και ο φίλος του ηλικίας 81 ετών.

Ο πατέρας του κοριτσιού κρίθηκε αθώος για την κατάχρηση ανηλίκου, καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχτηκε ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις. Αντίθετα, ο φίλος του κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε. Το Δικαστήριο του αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.

Η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα για το τι ακριβώς συνέβη ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική. Το Δικαστήριο καταδίκασε τον ηλικιωμένο κατηγορούμενο και δεν έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή της απόφασης προκειμένου να προσκομιστεί το υλικό από το βίντεο που έχει ληφθεί.

«Τους είδα να κάθονται οι τρεις τους και όταν έφυγε ο πατέρας του κοριτσιού για να μιλήσει σε φίλους έξω από το καφέ, τότε ο 81χρονος έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια του κοριτσιού και μέσα από το εσώρουχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Αρχικώς πίστεψε ότι δεν είδε καλά και γι’ αυτό απευθύνθηκε στη φίλη του που ήταν μαζί του για να του επιβεβαιώσει δυστυχώς ότι δεν ήταν ψέματα, οι πράξεις συνέβαιναν στ’ αλήθεια.

«Επανέλαβε τις ίδιες πράξεις άλλες τέσσερις με πέντε φορές», είπε στο δικαστήριο.

Τέλος, ανέφερε ότι όταν επέστρεψε ο πατέρας, η παρέα αποχώρησε και τότε εκείνος τους ακολούθησε και τους είδε να απομακρύνονται με το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου. Είδε τον πατέρα του κοριτσιού να σκουντά χαϊδευτικά το κορίτσι στην πλάτη και στη μέση και στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης τριών ετών για τον 81χρονο κρίνοντας ότι τέλεσε την πράξη, όμως τελικά το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου ο ηλικιωμένος ξέσπασε σε δάκρυα. Όμως σε δάκρυα ξέσπασαν και συγγενείς του κοριτσιού για την απερίγραπτα τραυματική εμπειρία που είχε η ανήλικη.

Η εξέταση των μαρτύρων

Είχε προηγηθεί η εξέταση σειράς μαρτύρων και από πουθενά από μία κατάθεση και κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο πατέρας του κοριτσιού που είχε συλληφθεί επίσης για την ίδια υπόθεση ότι είχε εμπλοκή στις πράξεις ασέλγειας.

Η μητέρα της ανήλικης δήλωσε ότι ενημερώθηκε από την Αστυνομία τι συνέβη. Η ανήλικη δεν της είχε πει τίποτα. Με τον πατέρα της είπε ότι η 15χρονη έχει καλή σχέση. Ουδέποτε αντιλήφθηκε ο, οτιδήποτε το περίεργο. Για τον 81χρονο τέλος, είπε ότι είχαν καλή σχέση και δεν είχε δώσει ποτέ στο παρελθόν τέτοια δείγματα γραφής.

Η αδερφή του πατέρα του παιδιού είπε για τον 58χρονο ότι αγαπάει το παιδί του και ότι δεν είχε δει ποτέ κάτι το περίεργο.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας και η κόρη του 81χρονου που είπε ότι τον δεν τον είχε ικανό για να κάνει κάτι τέτοιο. Η κόρη είπε ότι ο ηλικιωμένος έχει ηθικές αρχές και ότι φροντίζει τη μητέρα της που έχει προβλήματα υγείας.

Τέλος ο μάρτυρας αστυνομικός που εξετάστηκε στο δικαστήριο αναφέρθηκε στη σύλληψη και τόνισε ότι υπάρχει υλικό βίντεο για την υπόθεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου