ΤΟΠΙΚΑ

Aριστείο… γνώσεων σε νεαρό Βολιώτη Μηχανικό

aριστείο-γνώσεων-σε-νεαρό-βολιώτη-μηχ-435442

Συγκίνηση για τον πρώτο των πρώτων στην ορκωμοσία των νέων μηχανολόγων μηχανικών

Χαμόγελα, χαρά, αλλά και συγκίνηση κυριάρχησαν στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο από γονείς και φοιτητές αμφιθέατρο του τμήματος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα, με τους αποφοίτους να παίρνουν τα πτυχία τους επευφημούμενοι από τους παριστάμενους.

Τον όρκο των αποφοίτων του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διάβασε ο Κωνσταντίνος Γαρυφαλογιάννης από τη Νέα Αγχίαλο, ο οποίος κατετάγη πρώτος με βαθμό 8,98 και έλαβε παράλληλα το αριστείο.

Ο αριστούχος απόφοιτος, ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Απόστολου Παπαδούλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, προετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα. Μετά την αποφοίτηση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στρέφει το βλέμμα στην συνέχιση των σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια στην Αμερική.

Ο 22χρονος απόφοιτος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα όνειρα και τα μελλοντικά του σχέδια, ενώ υπογράμμισε ότι: «Είμαι χαρούμενος διότι ανταμείφτηκαν οι κόποι πέντε χρόνων και μάλιστα αισθάνομαι μεγάλη χαρά γιατί δεν θα σταματήσω εδώ, αλλά θα συνεχίσω τις σπουδές. Θα φύγω για Αμερική, οπότε είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Είναι η χαρά ότι τελειώνει κάτι και ξεκινάει κάτι καινούργιο» είπε.

Ο νεαρός επιστήμονας έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει διδακτορικές σπουδές στην Αμερική και να αφιερωθεί στην έρευνα, με επίκεντρο την μελέτη των θρόμβων, για να σώσει ανθρώπινες ζωές, όπως τονίζει.

Στρέφει το βλέμμα στο εξωτερικό, γιατί «η Ελλάδα δεν προσφέρει προοπτικές εξέλιξης» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει παράλληλα ότι «πάντα υπάρχει το όνειρο της επιστροφής στην πατρίδα για κάθε νέο που φεύγει στο εξωτερικό». Κλείνοντας, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους γονείς του, τους καθηγητές του και ιδιαιτέρως τον καθηγητή Νικόλαο Αράβα, ενώ υπογραμμίζει ότι τα εφόδια και οι γνώσεις που αποκόμισε στο Πανεπιστήμιο, είναι σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου