ΤΟΠΙΚΑ

Νέα εκτεταμένη δολιοφθορά στο υδραγωγείο Ανω Λεχωνίων

νέα-εκτεταμένη-δολιοφθορά-στο-υδραγω-435663

Νέα εκτεταμένη δολιοφθορά στο υδραγωγείο Ανω Λεχωνίων διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ του υδραγωγείου Άνω Λεχωνίων, που συνέβη νωρίτερα την ίδια ημέρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης της Επιχείρησης, “από την αυτοψία συνεργείου της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

Άγνωστοι προχώρησαν, σε παράνομο χειρισμό (κλείσιμο) δικλείδας του εξωτερικού υδραγωγείου, με αποτέλεσμα τη θραύση του αγωγού μεταφοράς νερού στη δεξαμενή των Άνω Λεχωνίων, σε σημείο ανάντη αυτής.

Η βλάβη, λόγω πλημμυρισμού των παρακείμενων κτημάτων, έγινε σχετικά γρήγορα αντιληπτή και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησαν άμεσα στον κατάλληλο χειρισμό της εν λόγω δικλείδας (άνοιγμα) και στην προσωρινή αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αγωγού.

Αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης της ΔΕΥΑΜΒ είναι το γεγονός ότι δεν διεκόπη η υδροδότηση της Τ.Κ. των Άνω Λεχωνίων και δεν προκλήθηκαν σοβαρότερες βλάβες από την είσοδο αέρα στο κλειστό εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού.

Είναι η πολλοστή φορά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που η ΔΕΥΑΜΒ καλείται να αντιμετωπίσει με επείγοντα χαρακτήρα, τα αποτελέσματα των δολιοφθορών που προκαλούν οι εν λόγω «άγνωστοι» στα δίκτυα και στις εγκαταστάσεις της, στην Τ.Κ. Άνω Λεχωνίων.

Επισημαίνεται ότι, εκτός από την περιττή κατασπατάληση πόρων για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων των δολιοφθορών (κατεστραμμένα λειτουργικά δίκτυα ύδρευσης, εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, μηχανήματα κλπ) που επιβαρύνουν το σύνολο των πολιτών του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, η αυθαίρετη επέμβαση αγνώστων στις εγκαταστάσεις της με σκοπό τη δολιοφθορά, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη Δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη υδροδότηση των πολιτών και επισύρει ποινικές κυρώσεις”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου