ΤΟΠΙΚΑ

Ελέγχους για βαρέα μέταλλα πέριξ της ΑΓΕΤ ζητά η επιτροπή πολιτών

ελέγχους-για-βαρέα-μέταλλα-πέριξ-της-α-435875

Ανακοίνωση με αφορμή αναφορές για οσμή καμένου πλαστικού

Στον ισχυρισμό ότι δέχτηκε καταγγελίες από πολίτες για οσμή καμένου πλαστικού στις περιοχές από τον Αγιο Κωνσταντίνο έως την Αγριά προέβη σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή αγώνα πολιτών Βόλου.

«Αυτή ακριβώς τη μέρα επέλεξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να ανακοινώσει ότι τα δείγματα που έλαβε για μέτρηση από το τελευταίο καράβι που άδειασε τα τοξικά του απόβλητα από την Ιταλία ήταν «εντός ορίων»», προσθέτει η επιτροπή στην ίδια ανακοίνωση.

Ακόμη καλεί «την Περιφέρεια Θεσσαλίας να υλοποιήσει επιτέλους την υπόσχεσή της για έναρξη μετρήσεων βαρέων μετάλλων και διοξινών στις περιοχές πέριξ του εργοστασίου της ΑΓΕΤ με το εργαστήριο που επιλέχθηκε ύστερα από διαδικασία κατάθεσης προσφορών».

«Η νέα κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί και αναγνωρίσει την ύπαρξη του προβλήματος. Σε δύο συναντήσεις του σημερινού πρωθυπουργού με την επιτροπή αγώνα διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη να υπάρξει μακρά περίοδος καθημερινών μετρήσεων σε όλους τους τοξικούς ρύπους με παρουσία των πολιτών με τρόπο που θα διασφαλιστούν αξιόπιστες, πραγματικές μετρήσεις, με διασταύρωση των αποτελεσμάτων σε περισσότερα από ένα διαπιστευμένα εργαστήρια και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» συμπληρώνει η επιτροπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου