ΤΟΠΙΚΑ

Τί ισχυρίστηκε ο δολοφόνος του 38χρονου στη Νέα Αγχίαλο

τί-ισχυρίστηκε-ο-δολοφόνος-του-38χρονου-436084

Συνολικά τέσσερις μαχαιριές έριξε στον 38χρονο συγγενή του, ξάδερφο της συζύγου του, ο 41χρονος δράστης του στυγερού εγκλήματος στη Νέα Αγχίαλο. Στην ιατροδικαστική εξέταση χθες φάνηκε ότι ο άτυχος άνδρας χτυπήθηκε αλλεπάλληλα με σουγιά και το ένα χτύπημα δίπλα στην καρδιά ήταν και το θανάσιμο.

Ο δολοφόνος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Βόλου. «Πίναμε από το πρωί. Είπε κάτι, εκνευρίστηκα, πήρα τον σουγιά», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος για τις αποτρόπαιες πράξεις του, δίχως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και να ζητήσει «συγγνώμη».

Εναντίον του η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από δόλο. Ο δράστης παραπέμφθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα Παρασκευή, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε προχθές στις 3.30 το μεσημέρι στην οδό Χρ. Ευλογημένου στο κέντρο της Νέας Αγχιάλου στο ημιυπόγειο τριώροφου σπιτιού, όταν ο καβγάς μεταξύ των δύο συγγενών, που έπιναν τσίπουρο από το πρωί, ξέφυγε από κάθε έλεγχο και σε ανύποπτη χρονική στιγμή ο 41χρονος άρπαξε έναν σουγιά και επιτέθηκε στον άτυχο άνδρα.

Νεκρός είναι ο 38χρονος Αλβανός Κοράλ Αλμπέρτο, ο οποίος βρισκόταν στη Νέα Αγχίαλο για διακοπές με τη σύζυγό του και τα τρία τους κοριτσάκια. Ο δράστης συνελήφθη μετά από λίγη ώρα. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν να κάνει βόλτα στους δρόμους μεθυσμένος κοντά στο σπίτι του.

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Συμπατριώτης φίλος των οικογενειών, που έσπευσε να χωρίσει τους δύο άνδρες που μάλωναν, φέρεται να δήλωσε ότι δεν πρόλαβε να κάνει κάτι. Οταν έφθασε στο σπίτι είδε τον 41χρονο να ρίχνει μπουνιές στο στήθος στον άτυχο άνδρα πατέρα τριών παιδιών. Στην αρχή δεν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί. Ομως αργότερα είδε τα αίματα και κατάλαβε… Ο συμπατριώτης του, ο στυγερός δολοφόνος, κρατούσε στα χέρια του σουγιά.

Το αγοράκι του δολοφόνου έτρεχε να καλέσει βοήθεια

Ολα συνέβησαν από τη μία στιγμή στην άλλη. Λίγο νωρίτερα ο μεγάλος γιος του δολοφόνου, ηλικίας μόλις 13 ετών, που ήταν μπροστά στον τσακωμό μαζί με τη μητέρα του έτρεχε αναστατωμένος να ζητήσει βοήθεια, κάποιος να χωρίσει τους δύο άνδρες που μάλωναν, να σταματήσει τον πατέρα του και τον θείο του.

Ο οικογενειακός φίλος, που είχε σπεύσει για να συνδράμει, βλέποντας τα αίματα άρπαξε τον 38χρονο και τον έβαλε στο αγροτικό του αυτοκίνητο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο παίρνοντας μαζί του τη σύζυγο του δράστη και το παιδί. Στον δρόμο για το Νοσοκομείο στη Φιλελλήνων συνάντησαν κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και έδωσαν τον άτυχο άνδρα που φαινόταν να μην έχει αισθήσεις.

Ομως, στο Νοσοκομείο Βόλου αποδείχτηκε ότι ήταν ήδη αργά. Το θύμα είχε μάλλον εκπνεύσει ώρα πριν. Οταν παρελήφθη από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν είχε αισθήσεις.

Τα αίτια του στυγερού εγκλήματος

Στα οικογενειακά προβλήματα που είχε η οικογένεια του δράστη φαίνεται να αποδίδονται τα αίτια της άγριας δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του σημείωμα στην Αστυνομία ο δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ήταν κακή στιγμή.

Οπως υποστήριξε, το θύμα τού είπε ότι εκείνος και η γυναίκα του θα του έπαιρναν τα παιδιά και θα έμεναν σπίτι του θύματος, ενώ εκείνος δεν ήθελε να τα πάρουν επειδή ήταν μεθυσμένος.

«Εκνευρίστηκα και θόλωσα» φέρεται να κατέθεσε εξεταζόμενος μεταξύ άλλων. Για τον σουγιά φέρεται να δήλωσε ότι τον πέταξε στην καρότσα διερχόμενου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος είχε δώσει στο παρελθόν πολλά δικαιώματα στη γειτονιά. Κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και στη συνέχεια γινόταν βίαιος και προκαλούσε επεισόδια.

Ομοεθνείς του φέρονται να τον χαρακτηρίζουν ερειστικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η γειτονιά άκουγε ανά τακτά διαστήματα φωνές έξω από το σπίτι του δράστη.

Στην Ελλάδα βρισκόταν εδώ και δύο χρόνια και απασχολούταν σε διάφορες δουλειές.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

«Θωρακική κάκωση, τρώσεις περικαρδίου καρδιάς διά τέμνον και νήσσον όργανο». Αυτό αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες ως αιτία θανάτου του άτυχου 38χρονου στο πιστοποιητικό θανάτου.

Η ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε χθες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα μέτρησε τέσσερις μαχαιριές. Η μία στο πνευμόνι, οι δύο αριστερά και αντίστοιχα δεξιά στους ώμους και η τέταρτη μαχαιριά, η μοιραία, δίπλα από την καρδιά.

Αύριο Σάββατο η κηδεία

Πιθανότατα αύριο Σάββατο θα τελεστεί η κηδεία του άτυχου 38χρονου άνδρα, που βρισκόταν με την οικογένειά του για διακοπές στη Νέα Αγχίαλο. Η οικογένεια θα παρέμενε στη χώρα μέχρι και τον Σεπτέμβριο επειδή έχει συγγενείς στην Ελλάδα, αλλά το ταξίδι τους είχε δραματικό επίλογο.

Ο Κόραλ Αλμπέρτο θα κηδευτεί στην Αλβανία στον τόπο καταγωγής του. Η οικογένειά του είναι βυθισμένη σε βαρύ πένθος. Ο άτυχος 38χρονος ήταν πατέρας τριών παιδιών. Οικείοι του είπαν ότι ήταν ιδιαίτερα εργατικός και χαμηλού προφίλ άνθρωπος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου