Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Δεμίρης

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-19, 09:27:13
Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Δεμίρης

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 χρόνων, ο Νίκος Δεμίρης ιδιοκτήτης του γνωστού και ομώνυμου τσιπουράδικου που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Νέας Ιωνίας.

Τον θάνατό του γνωστοποίησε με ανάρτησή της η οικογένειά του, που αναφέρει: "O πατέρας έφυγε για το μεγάλο πάλκο του ουρανού... Πάει να βρει τους φίλους του έτσι απλά τίμια και ηθικά όπως σε όλη του τη ζωή. Εμείς το στερνό αντίο θα του το πούμε στις 17:30 στην Ευαγγελίστρια. Ο καφές θα δοθεί στο αγαπημένο του στέκι στο Τσιπουράδικό του που αγάπησε τόσο πολύ. Σας παρακαλούμε αντί για στεφάνια βοηθήστε το Ορφανοτροφείο του Βόλου, ή όπου αλλού μπορείτε.... Αντίο Άρχοντα!"

Σε μήνυμά του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος αναφέρει:

"ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΙΡΗΣ ο άνθρωπος, ο καλλιτέχνης, η μουσική, το τραγούδι.

Η ζωή του όλη η ιστορία και η διαδρομή όπως κάθε απόγονου προσφύγων μικρασιατών. Καταγωγή Εγγλεζονησιώτικη, έζησε στη Νέα Ιωνία Βόλου τις δύσκολες εποχές και κατόρθωσε με εργασία,μεράκι, αξιοπρέπεια και φιλότιμο να δημιουργήσει οικογένεια και να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής . Ανήσυχο πνεύμα, ασχολήθηκε με τη μουσική και το τραγούδι αφήνοντας μια πλούσια μουσική παρακαταθήκη γνωστή στο πανελλήνιο.Αγάπη του κι η ζωγραφική. Διατηρούσε ένα από τα πιο φημισμένα παραδοσιακά τσιπουράδικα του Βόλου γνωστό σε όλη την Ελλάδα, που τη λειτουργία του τώρα συνεχίζει ο γιός του Δημήτρης. Εκτός από την Κατίνα τη γυναίκα του και τα παιδιά του ,μεγάλη του αγάπη και η θάλασσα που ήταν πάντα ερωτευμένος μαζί της.

Χαρακτηριστικό στοιχείο ότι σχεδόν καθημερινά έβγαζε μόνος του τα θαλασσινά για το τσιπουράδικο, γεγονός που του δημιουργούσε ευεξία. Ένας αληθινός άνθρωπος έφυγε από τη ζωή ,μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία μικρασιάτη Εγγλεζονησιώτη πρόσφυγα. Τις δύσκολες στιγμές όλη η οικογένεια του στο πλευρό του ,δεν τον άφησαν λεπτό. Συλλυπητήρια στην οικογένεια τη σύζυγο Κατίνα τα παιδιά Ρίκα, Δημήτρη και τα εγγόνια. Καλό παράδεισο Νίκο. Η μουσική σου και τα τραγούδια σου, θα μας συντροφεύουν".

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Γ.Σ.Β. "Η ΝΙΚΗ"

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Γ.Σ.Β. "Η ΝΙΚΗ", στην οποία αναφέρει:

"Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. "Η ΝΙΚΗ" Στέργιος Φάτσης και το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου Δεμίρη που έφυγε από τη ζωή.

Ένας άνθρωπος αξιοπρεπής, που τον χαρακτήριζε η αγάπη του και η προσφορά του για τη Νίκη Βόλου.

Έφυγε από κοντά μας, ένα κομμάτι της ιστορίας της Ν. Ιωνίας….".

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=