ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης πλήρωσε 200€ για κονσόλα παιχνιδιών και παρέλαβε άδειο κουτί

βολιώτης-πλήρωσε-200e-για-κονσόλα-παιχνι-436360

Έστησε μέχρι και παράδοση της παραγγελίας από κούριερ ένας 19χρονος, προκειμένου να εξαπατήσει 21χρονο Βολιώτη και να του αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος 21χρονου που έγινε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου και ταυτοποιήθιηκε ως δράστης ένας 19χροινος κάτοικος Πιερίας.

Ο 19χρονος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα πώλησης αυτοκινήτων μία αγγελία που αφορούσε στην πώληση μεταχειρισμένης κονσόλας παιχνιδιών αντί του ποσού των 200 ευρώ.

Κατόπιν τηλεφωνική συνεννόησης, ο 21χρονος Βολιώτης ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του προϊόντος και δέχθηκε να αγοράσει την κονσόλα με τη μέθοδο της αντικαταβολής από κούριερ.

Τότε ο δράστης προσποιούμενος τον υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών κούριερ μετέβη στο σπίτι ου θύματος και του παρέδωσε μία συσκευασία περιτυλιγμένη σε πλαστικό υλικό, παρέλαβε τα χρήματα από το θύμα του και αποχώρησε.

Ωστόσο, όταν ο νεαρός Βολιώτης άνοιξε τη συσκευασία διαπίστωσε ότι το κουτί ήταν κενό περιεχομένου. Ο 21χρονος; κατήγγειλε στην Ασφάλεια την απάτη σε βάρος του και υπέβαλε μήνυση. Οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση των στοιχείων της τηλεφωνικής σύνδεσης που χρησιμοποίησε ο δράστης αναγνωρίστηκαν τα στοιχεία του, ενώ αναγνωρίστηκε από το θύμα και σχηματίστηκε δικογραφία στ βάρος του που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου