Στην τελική ευθεία το 11ο αντάμωμα Θεσσαλών

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-18, 18:19:35
Στην τελική ευθεία το 11ο αντάμωμα Θεσσαλών

Διοργανώνεται στον Δήμο Αλμυρού 27 - 28 Ιουλίου

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το μεγάλο πολιτιστικό δρώμενο, που σκοπό έχει την τόνωση της εθνικής υπερηφάνειας και τη γνωριμία τόπων της ιδιαίτερης πατρίδας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό Δήμο της Θεσσαλίας, με την ευθύνη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ασκληπιός». Πρόκειται για το 11ο παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών που φέτος διοργανώνεται στον Δήμο Αλμυρού 27 και 28 Ιουλίου.

Ολοι οι Θεσσαλοί και γενικότερα όλοι οι απόδημοι που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με αισθήματα αγάπης, νοσταλγίας και υπερηφάνειας για τη Θεσσαλία και την πατρίδα ευρύτερα, συνεδριάζουν, ανταμώνουν, διασκεδάζουν, πραγματοποιούν συναντήσεις με τους φορείς, ανταλλάσσουν απόψεις και προτάσεις, βάζοντας παράλληλα, ένα θέμα στόχο.

Το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στη σημασία και στον ρόλο του θεσσαλικού αεροδρομίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, ενώ όπως σημειώνεται από τα μέλη της Συνομοσπονδίας, «οι δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλοί μετανάστες τα τελευταία χρόνια ταξιδεύουν όλο και περισσότερο αεροπορικώς από το εξωτερικό στην Ελλάδα και είναι αναγκασμένοι να πετάξουν για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου πρέπει να ταξιδέψουν άλλες τέσσερις ή πέντε ώρες ή ακόμη και να διανυκτερεύσουν λόγω της ακατάλληλης ώρας της πτήσης. Μια αναβαθμισμένη αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο του Αλμυρού θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα τους Θεσσαλούς ομογενείς και ίσως και πολλούς άλλους μετανάστες των όμορων Νομών που ζουν στο εξωτερικό. Παράλληλα κάτι τέτοιο θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και γενικότερα της Θεσσαλίας».

Το συνέδριο διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Kέντρο Αλμυρού το Σάββατο 27 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και η εκδήλωση θα κορυφωθεί με πολιτιστική βραδιά με χορούς, μουσική και δρώμενα, εμπνευσμένα από τη θεσσαλική παράδοση στην πλατεία Αλμυρού. Την επόμενη μέρα Κυριακή 28 Ιουλίου οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ολοήμερη ψυχαγωγική κρουαζιέρα από το Αχίλλειο στον Παγασητικό Κόλπο και στη Σκιάθο.

Συνδιοργανωτές του παγκόσμιου συνεδρίου είναι ο Δήμος Αλμυρού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η ΠΕΔ Θεσσαλίας. Στους χορηγούς εντάσσεται ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός «Η Δήμητρα».

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, ο Δήμος Αλμυρού και όλοι οι συνδιοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα «σ’ όλο τον κόσμο στο αντάμωμα και στην όμορφη αυτή εορτή των απανταχού Θεσσαλών και ας μην ξεχνούμε, ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο πολιτισμός με τη μορφή τέτοιων εκδηλώσεων, συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία, στην τουριστική προώθηση και προβολή, καθώς και στη γενικότερη αναζωογόνηση της περιοχής», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=