ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι από τους μικροπωλητές ένδυσης του Βόλου

καμπανάκι-από-τους-μικροπωλητές-ένδυ-436655

Σύσκεψη στον Δήμο Βόλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου

Λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους μικροπωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης στον Βόλο συζητήθηκαν προχθές σε καλό κλίμα σε σύσκεψη στο δημαρχείο Βόλου υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αναστάσιο Μπατζιάκα.

Οι μικροπωλητές περνούν μία τρομερά δύσκολη περίοδο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης, Υπόδησης και Οικιακής Χρήσης «Γόρδιος Δεσμός» Ανδρέας Αϊβαζόγλου ενημέρωσε ότι τίθεται θέμα επιβίωσης πια.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε πώς θα ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους παράνομους μικροπωλητές. Ακόμη, αποφασίστηκε η κάλυψη των κενών από τους δεκάδες πλέον επαγγελματίες που έχουν αποχωρήσει από τον κλάδο να γίνει ομαλά, σταδιακά και να υλοποιηθεί ο κανονισμός για την απόκτηση των έξι μέτρων με την επανοριοθέτηση των λαϊκών αγορών και την απορρόφηση των κενών.

«Το έχουμε επαναλάβει κατά κόρον και έχουμε γίνει κουραστικοί. Η πλειονότητα των συναδέλφων δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις επαγγελματικές. Δεν υπάρχουν εισόδημα, χρήμα, ρευστότητα. Η κατανάλωση έχει περιοριστεί δραματικά», τόνισε ο ίδιος. Περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι μικροπωλητές, ο κ. Αϊβαζόγλου είπε ότι «οι περισσότεροι έρχονται στη λαϊκή για να περάσουν την ώρα τους και να ξεχαστούν. Όλη η οικονομική περιρρέουσα ατμόσφαιρα προκαλεί πρόβλημα επιβίωσης. Εχουν γίνει ρυθμίσεις για την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους. Πώς όμως θα κρατηθούν αυτές οι ρυθμίσεις;», διερωτήθηκε ο ίδιος.

Μείωση τζίρου

Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή οι επαγγελματικές άδειες που έχουν μείνει ενεργές στον δήμο Βόλου είναι 99 από 150 – 160. Η κρίση έφερε τα πάνω – κάτω στους μικροπωλητές, που είδαν το τζίρο τους να μειώνεται κατά 70% – 75%. Ο κλάδος ζητεί από τη νέα κυβέρνηση στήριξη και ανάπτυξη των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, επανεκκίνηση της οικονομίας, πλαίσιο αύξησης της ρευστότητας. Λέει «όχι» σε άλλες περικοπές των μισθών και των συντάξεων. «Όχι» σε κάθε είδους αύξηση που θα επιφέρει άνοδο στο λειτουργικό κόστος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γύρω από όλα τα θέματα, το φορολογικό, το ασφαλιστικό κ.ά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου