ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη 64χρονος στον Βόλο για αποφάσεις που δεν ίσχυαν

συνελήφθη-64χρονος-στον-βόλο-για-αποφάσ-436774

Συνελήφθη για καταδικαστικές αποφάσεις που τελικά δεν ίσχυαν. Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβλήθηκε 64χρονος ημεδαπός στον Βόλο. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του καθώς στο ηλεκτρονικό της σύστημα φαινόταν να εκκρεμούν σε βάρος του τρεις αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης 20 ημερών, ενός μήνα και πέντε μηνών για παραβίαση υγειονομικής διάταξης.

Ο 64χρονος οδηγήθηκε κανονικά στα Δικαστήρια Βόλου για την εκτέλεση των αποφάσεων, όμως στην πορεία αποδείχτηκε τελικά ότι δεν ήταν υπόχρεος για εκτέλεση των ποινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Αθηνών ενημέρωσε ότι οι πράξεις των εν λόγω καταδικαστικών αποφάσεων δεν ίσχυαν και έτσι οι συλληφθείς αφέθηκε τελικά ελεύθερος καθώς σε βάρος του δεν έπρεπε να κινηθεί διαδικασία.

Πάντως, σε πανελλαδικό επίπεδο ανάλογες υποθέσεις δεν απασχολούν για πρώτη φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό αποδίδεται στο γεγονός αρκετές φορές στην ανάκληση των αποφάσεων παρουσιάζεται καθυστέρηση με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις το ηλεκτρονικό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας να μην είναι ενημερωμένο επαρκώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου