ΤΟΠΙΚΑ

Πώς το κέντρο του Βόλου θα μείνει «καθαρό» από Ι.Χ.

πώς-το-κέντρο-του-βόλου-θα-μείνει-καθα-851206

Για αδιαφορία του Δήμου κάνει λόγο ο διοικητής της Τροχαίας Γιώργος Καραΐσκος στο θέμα αποξήλωσης των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων. Έχουμε στείλει σε όλους τους Δήμους σημειώματα για τις διαφημιστικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και ελάχιστοι από τους Δήμους έχουν συμμορφωθεί.
Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία κάνουν λόγο ότι 5 στους 1.000 θανάτους οφείλονται στην απόσπαση της προσοχής του οδηγού εξαιτίας των διάσπαρτων διαφημιστικών πινακίδων που υπάρχουν τόσο στις εθνικές οδούς, όσο και μέσα στις πόλεις…

Τα νέα πρόστιμα φωτιά
Εξάλλου από τη μεθεπόμενη Κυριακή 3 Ιουνίου αρχίζει η εφαρμογή των νέων προστίμων που προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, όπως τονίζει ο Διοικητής της Τροχαίας Βόλου, με το νέο ΚΟΚ θα τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ. Εάν μέσα σε ένα χρόνο ο οδηγός συλληφθεί για το ίδιο αδίκημα θα του αφαιρείται το δίπλωμα για 6 μήνες και θα υποχρεώνεται να δώσει και πάλι εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσει και πάλι δίπλωμα οδήγησης…
Επίσης με βάση το νέο ΚΟΚ το πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε οδηγό που θα συλληφθεί να οδηγεί υπό την επήρεια του αλκοόλ σε ποσοστό πάνω από 0,60 mg τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Προτάσεις για το Βόλο
Ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου σημειώνει ακόμη ότι σε πρόσφατη απαντητική επιστολή του προς το Δήμαρχο Βόλου επισημαίνει το πρόβλημα των παράνομων σταθμευμένων αυτοκινήτων στο Βόλο λυθεί αν υπάρξει δυνατότητα από τους τροχονόμους να μεταφέρουν με το γερανό τα αυτοκίνητα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό χώρο που θα είναι ιδιοκτησία του Δήμου. Για την προστασία των Ι.Χ. ο συγκεκριμένος χώρος θα πρέπει να είναι, όπως λέει ο κ. Καραΐσκος, περιφραγμένος και φυλασσόμενος σε 24ωρη βάση. Σε μια τέτοια περίπτωση ο παραβάτης για να πάρει το αυτοκίνητό του θα πρέπει να έχει πληρώσει το πρόστιμο των 450 ευρώ, καθώς και το πρόστιμο που θα είναι κυμαινόμενο ανάλογα με το χρόνο παραμονής του αυτοκινήτου στο φυλασσόμενο χώρο. Είναι μία πρόταση, λέει ο κ. Καραΐσκος, που είναι εφικτή για να κρατηθεί «καθαρό» το κέντρο από Ι.Χ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω πρόταση του διοικητή της Τροχαίας Βόλου θα συζητηθεί στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Βόλου που συνεδριάζει τις επόμενες μέρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια απαντητική του επιστολή προς το Δήμαρχο Βόλου ο κ. Καραΐσκος προτείνει.
– Η αποκομιδή των απορριμάτων στην οδό Ιάσονος να γίνεται καθημερινά από τις 5 έως τις 7 το πρωί και όχι κατά τις ώρες αιχμής.
– Τέλος, στην οδό Ιάσονος ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου προτείνει επίσης να τοποθετηθούν πλαστικά κολονάκια, προκειμένου να υπάρχει διαρκώς ροή των οχημάτων σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου