ΤΟΠΙΚΑ

Ουκρανοί κληρικοί στον Βόλο

ουκρανοί-κληρικοί-στον-βόλο-437853

Συμμετείχαν στο θερινό πανεπιστήμιο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών

Πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας πραγματοποίησε στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Με αφετηρία την πολυετή εμπειρία της στη διοργάνωση επιτυχημένων συνεδρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας και διεθνούς αναγνώρισης, η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και ανέλαβε την επιμόρφωση μίας ομάδας 15 κληρικών και λαϊκών θεολόγων, καθηγητών και φοιτητών από τις Θεολογικές Ακαδημίες του Κιέβου και του Volyn, όπως και από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Yuriy Fedkovych Chernivtsi. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσέφερε κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεολογικών, κανονικών και ποιμαντικών ζητημάτων, ενώ συμπεριελάμβανε και πληθώρα ουσιαστικών περαιτέρω δράσεων.

Η επίσημη υποδοχή των κληρικών και λαϊκών από την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 30 Ιουνίου, σε εκδήλωση την οποία χαιρέτισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο νεοεκλεγείς Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος (Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας), ο διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης και από την πλευρά των προσκεκλημένων ο πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Volyn πρωθιερέας π. Βλαδίμηρος Vakin.

Ο δρ. Παντελής Καλαϊτζιδης, διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο θερινό πανεπιστήμιο, τονίζοντας τη σημασία της θεολογικής εκπαίδευσης για την νεοπαγή Εκκλησία και για την υπέρβαση των συνεπειών του σχίσματος, ενώ υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ακαδημίας του Βόλου να σχεδιάσει και να φέρει σε πέρας το απαιτητικό αυτό πρόγραμμα.

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος τόνισε την εκκλησιαστική και πνευματική σημασία του προγράμματος και τη σπουδαιότητά του για το μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, ενώ ο Επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος (εκλεγείς πρόσφατα ως τιτουλάριος επίσκοπος για τους Ελληνόφωνους της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία) εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς την Ακαδημία η οποία ανέλαβε μία τέτοια πρωτοβουλία η οποία υποστηρίζει την νεοπαγή Εκκλησία στα πρώτα της βήματα.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας με διδάσκοντα τον δρ. Γρηγόρη Στουρνάρα, ενώ συμμετείχαν και σε άλλες επιπρόσθετες δράσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου