Αντιπαράθεση για τη γιορτή κρασιού Νέας Αγχιάλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-17, 15:32:58
Αντιπαράθεση για τη γιορτή κρασιού Νέας Αγχιάλου

Οι παραχωρήσεις χώρων του Δήμου Βόλου σε Πολιτιστικούς Συλλόγους έγιναν χθες στη συντριπτική τους πλειονότητα ομόφωνα αποδεκτές από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, ωστόσο για τη γιορτή κρασιού, που θα διοργανωθεί από 14 έως 17 Αυγούστου στη Νέα Αγχίαλο, προέκυψε αντιπαράθεση.

Στη συζήτηση του θέματος φωτιές άναψε ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Θεολόγος Διαντένιας που παρά την επιτυχή διοργάνωση της γιορτής κρασιού τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ζητούσε να ενημερωθεί εάν έγιναν αιτήσεις από άλλους Συλλόγους να συμμετέχουν στη διοργάνωση και τι μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή για να λιγοστέψει τα έξοδα λέγοντας ότι περισσεύουν μόνο 250 ευρώ στους Συλλόγους, ένα δηλαδή ευτελές ποσό.

«Η σημερινή δημοτική αρχή αναλάμβανε όχι ένα πανηγύρι, όχι μία γιορτή κρασιού, αλλά μία υποβαθμισμένη εκδήλωση που μία ομάδα ανθρώπων οικονομούσαν ένα παγωτό. Δεν υπήρχε καν διαφάνεια», είπε τότε εμφανώς εκνευρισμένος ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος καλώντας τον κ. Διαμαντένια να φέρει το εν λόγω θέμα στο συμβούλιο στις 10 Αυγούστου.

«Επί πέντε συναπτά έτη μετά το τέλος των εκδηλώσεων σε 15 - 20 μέρες οι Σύλλογοι που είναι εκείνοι που πληρώνουν την Εφορία και εισπράττουν αναρτούν και ενημερώνουν τι πήρε το κάθε σωματείο. Τι να πείτε εσείς τώρα για το θέμα; Πότε πήρε απόφαση το Δ.Σ. να παραδώσει χώρο για τη γιορτή κρασιού; Κανείς δεν ήξερε τι γινόταν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι «οι Σύλλογοι διαχειρίζονται τη γιορτή κρασιού και επιλέγουν τους καλλιτέχνες. Εμείς απλώς εποπτεύουμε» και έκανε λόγο για κριτική χωρίς νόημα, χωρίς επιχειρήματα, για εκτόξευση λάσπης.

«Εγώ είμαι 20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος. Μία ζωή είμαι στην αντιπολίτευση. Πρέπει να κατέχεις την κριτική. Πρώτα απ’ όλα προσβάλλετε τον κόσμο. Η Ν. Αγχίαλος είχε ηθική και πριν από 2014», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Διαμαντένιας για να του ανταπαντήσει ο κ. Μπέος: «Μιλήσαμε για την οργάνωση, τη διοίκηση και τη διαφάνεια».

Ο δήμαρχος Βόλου ζήτησε από τον σύμβουλο να φέρει τις καταστάσεις με οικονομικά στοιχεία της διοργάνωσης το 2014, ενώ ο κ. Διαμαντένιας ισχυριζόταν ότι τότε τα Σωματεία πήραν πολύ περισσότερα χρήματα και ότι αυτή τη στιγμή η γιορτή κρασιού έχει εξελιχθεί σε ένα κλαμπ στο οποίο συμμετέχει μόνο η δημοτική αρχή.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=