ΤΟΠΙΚΑ

Συζητήθηκε η αίτηση έκπτωσης εταιρείας για το έργο ύδρευσης στη Ν. Ιωνία

συζητήθηκε-η-αίτηση-έκπτωσης-εταιρεί-438161

Χθες στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας – Σε έναν μήνα η απόφαση του δικαστηρίου

Συζητήθηκε χθες στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας η αίτηση αναστολής της έκπτωσης που κατέθεσε εργοληπτική εταιρεία κατά της ΔΕΥΑΜΒ.

Η αίτηση αφορά στο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία, που είχε σταματήσει από τις 5 Νοεμβρίου 2018 μετά από εκτέλεση φυσικού αντικειμένου του που αντιστοιχεί μόλις στο 6%.

Η εταιρεία είχε κριθεί έκπτωτη στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Χθες στο Δικαστήριο επισημάνθηκε από το νομικό εκπρόσωπο της ΔΕΥΑΜΒ ότι η ένσταση αφορά σε ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο, κοινής ωφέλειας, που απαιτείται να τρέξει για το καλό της πόλης με ένα γρήγορο χρονοδιάγραμμα.

Οπως επισημάνθηκε, το συμφέρον των πολιτών είναι η ταχεία διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω υπόθεση απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ στις 29 Ιουνίου με την οριστικοποίηση της έκπτωσης.

Ωστόσο ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε αναζήτηση νέου αναδόχου καθώς στο πλαίσιο του διαγωνισμού του έργου είχαν κατατεθεί προσφορές και από άλλες δύο εταιρείες, η εν λόγω εταιρεία συνεχίζει να διεκδικεί την αναστολή της έκπτωσης.

Κατέθεσε αίτηση αναστολής παρά το γεγονός ότι το αυτοτελές τμήμα νομικής υποστήριξης του υπουργείου Υποδομών σε διαπιστωτική του έκθεση αναφέρει ότι το ποσοστό υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του έργου είναι, μόλις 6% έπειτα από 12 μήνες εργασιών.

Ακόμη, η έκθεση διαπιστώνει τη σημαντική υπαιτιότητα της αναδόχου για τη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία δεν έχει καλύψει καν τις εργασίες που αντιστοιχούν στην προκαταβολή του έργου που ανέλαβε που ήταν ύψους 244.000 ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου