ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεία σε επιχειρήσεις με καλές επιδόσεις…

βραβεία-σε-επιχειρήσεις-με-καλές-επιδ-851206

Tο Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώνει τα μέλη του ότι υπεγράφη η απόφαση προκήρυξης της δράσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» με τίτλο: «Ενίσχυση / επιβράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το Εθνικό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αρίστευσης».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις με εξαιρετικές επιδόσεις σε επίπεδο διοίκησης, επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προσωπικού, ποιότητας, καινοτομίας και άλλων θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως τις 27 Ιουλίου 2007 στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης. Επιλέξιμες είναι όλες οι μεταποιητικές επιχειρήσεις των οποίων η κύρια δραστηριότητα εμπίπτει σε κάποιον από τους κλάδους που αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος (www.ggb.gr), ικανοποιούν τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού de Minimis και έχουν κατά ελάχιστον σε διετή εφαρμογή ένα σύστημα διαχείρισης της Ποιότητας.
Το πρόγραμμα θα επιβραβεύσει επιχειρήσεις που έχουν καλές επιδόσεις με χρηματικά έπαθλα από 2.500 € ως και 100.000 €. Συγκεκριμένα θα δοθούν ως τρία Εθνικά Βραβεία ύψους 100.000 Ευρώ, ως 6 Εθνικές Διακρίσεις ύψους 30.000 Ευρώ και Εθνικές Αναγνωρίσεις ύψους 2.500 Ευρώ κατά σειρά κατάταξης.

Ενημέρωση για εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών παρέχει, σε κάθε φορολογούμενο πολίτη, τη δυνατότητα να ενημερώνεται τηλεφωνικά για την πορεία της διαδικασίας εκκαθάρισης της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματός του οικονομικού έτους 2007. Η υπηρεσία απαντά στον αριθμό κλήσης 212-955.9999 Για να χρησιμοποιήσει τη νέα υπηρεσία ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογεί, από τηλεφωνική συσκευή με τονικό σήμα, τον αριθμό κλήσης της υπηρεσίας και τον Α.Φ.Μ. του. Οι πληροφορίες που παρέχει αυτόματα η υπηρεσία στον ενδιαφερόμενο είναι:
-Η ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας εκκαθάρισης της Δήλωσής του
-Σε περίπτωση που έχει γίνει η εκκαθάριση, η ημερομηνία εκκαθάρισης και το αποτέλεσμά της (χρεωστικό ή πιστωτικό).
-Η ημερομηνία είσπραξης του ποσού επιστροφής, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό.
-Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό.
-Η εκτιμώμενη ημερομηνία διενέργειας της επόμενης εκκαθάρισης.

Διεθνείς εκθέσεις
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώνει τα μέλη του για την πραγματοποίηση των παρακάτω διεθνών εκθέσεων:
-POLAGRA στην Πολωνία από 17-20/09/2007 Πρόκειται για Διεθνή έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων και εξοπλισμού η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο στον εκθεσιακό χώρο Poznan International Fair 30.000τ.μ.. Το σύνολο των εκθετών φθάνει τους 1.3000 από 40 διαφορετικές χώρες όπως η Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Κίνα κλπ. και το σύνολο των εμπορικών επισκεπτών ξεπερνά τις 42.000. Ενδεικτικά στην έκθεση προβάλλονται: γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια και προϊόντα ψαριού, λαχανικά και μανιτάρια, προϊόντα μελισσοκομίας, κατεψυγμένα τρόφιμα, καπνός και παρεμφερή προϊόντα, σιτηρά-ζυμαρικά, έτοιμα γεύματα, βότανα, καρυκεύματα, φρούτα, είδη ζαχαροπλαστικής, κρασιά, οινοπνευματώδη. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μηχανήματα και εξοπλισμός βιομηχανίας τροφίμων, εξοπλισμό τροφοδοσίας, αποθήκευσης, υλικά συσκευασίας, ψυκτικές εγκαταστάσεις και ότι άλλο αφορά τις επιχειρήσεις του κλάδου.
– WORLD FOOD 2007 στη Μόσχα από 18-21/09/2007. Πρόκειται για Διεθνή έκθεση που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στον εκθεσιακό χώρο Expocentr, krasnaya Oresnya της Μόσχα, η οποίο προσελκύει σημαντικούς και εξειδικευμένους επισκέπτες. Φέτος είναι η 16η διοργάνωση της έκθεσης, όπου σε ένα χώρο 24.00τ.μ. συμμετέχουν 1.273 εκθέτες από 56 χώρες και οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 57.000. Τα προϊόντα που προβάλλονται είναι: γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά, κατεψυγμένα τρόφιμα, ελαιόλαδο, προϊόντα ειδικής διατροφής, προϊόντα κρέατος και πουλερικών, ιχθυηρά, κρασιά, χυμοί, αναψυκτικά, τσάι, καφές, δημητριακά, snacks κλπ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου