ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς

πανηγυρίζει-η-μονή-οσίου-σεραφείμ-του-438419

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ πανηγυρίζει η ομώνυμη Ιερά Μονή της Πορταριάς την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Την Παραμονή της γιορτής, στις 19.00, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Καθηγουμένου Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά,ο οποίος θα μιλήσει.

Πανηγύρεις Αγίου Προφήτου Ηλιού

Την μνήμη του Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου γιορτάζει η Εκκλησία το Σάββατο 20/7. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός των Αλυκών, όπου την παραμονή της γιορτής, στις 19.30, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα μιλήσει.

Πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Άνω Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Ν. Αγχιάλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Αφετών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερό Παρεκκλήσιο Προφήτου Ηλιού της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου