ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος μια «αγκαλιά» στο πλευρό της Πενθεσίλεια

ο-βόλος-μια-αγκαλιά-στο-πλευρό-της-πε-439929

Μια «αγκαλιά» για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου έγινε ο Βόλος. Εκατοντάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό «παρών» στο πλευρό της «Πενθεσίλεια» και στήριξαν με τη συμμετοχή τους στο 2ο Dare Social Fashion Show τρεις συνανθρώπους μας: μία γυναίκα με αναπηρία που χρειάζεται εξοπλισμό μετακίνησης, ενός νεαρού αθλητή μέλους της ομάδας Αργοναύτες ΑμεΑ Βόλου που χρειάζεται πρόσθετο άκρο και ενός νεαρού που πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου και χρίζει νοσηλείας σε ειδικό τμήμα στο Ισραήλ.

Η επίδειξη μόδας που διοργάνωσε η «Πενθεσίλεια» χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα μεγάλες αντίστοιχες διοργανώσεις. Προβολείς, μουσική, όμορφα μοντέλα και εντυπωσιακές δημιουργίες στην πασαρέλα συνέθεσαν τη λαμπερή βραδιά με τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Επί σκηνής τα μοντέλα και τις δημιουργίες που παρουσίαζαν, προλόγισαν οι οικοδεσπότες της βραδιάς, η Βιολέτα Συμεωνίδου- σχεδιάστρια μόδας και ο Χρήστος Τσιούρης παραολυμπιονίκης στίβου.

Συνολικά 80 εθελοντές- μέλη της «Πενθεσίλεια» ανέβηκαν στην πασαρέλα πραγματοποιώντας 200 εμφανίσεις με ρούχα και παπούτσια από 18 τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις. Το χτένισμα και το μακιγιάζ επιμελήθηκαν επίσης τοπικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα τέσσερα κομμωτήρια και τρία καταστήματα αισθητικής.

Για ένα δίωρο περίπου ο Βόλος έδωσε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο στο πλευρό της «Πενθεσίλεια». Ανάμεσά τους ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο αντιδήμαρχος Βόλου, Ανδρέας Ζέρβας, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλαρη, η πρώην αντιδήμαρχος Νατάσσα Μορφογιάννη και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και εκατοντάδες Βολιώτες. Το χειροκρότημα ήταν θερμό τόσο για τις δημιουργίες όσο και για τα μοντέλα που με τη συμμετοχή τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα υπέρ της εθελοντικής δράσης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η ταλαντούχα Αΐντα με το βιολί της, ενώ το κλείσιμο ήταν φαντασμαγορικό από τη σχολή αισθητικής Be Pro που παρουσίασε τη δουλειά της.

Μεγάλοι χορηγοί της λαμπερής εκδήλωσης ήταν τοπικές επιχειρήσεις: ΜΕΤΚΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΥΡΗΚΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ TRANSPORTATION, ΖΥΜΗ ΣΤΑΜΟΣ, LAZER LINE, ΑΝΑΣΣΑ (με όλο το προσωπικό της), ΕΨΑ, Πρατήριο Καυσίμων Νίκος Καραλής και ΕΚΠΟΛ. ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Νέα έκκληση για τον 28χρονο καρκινοπαθή

Οι Νίκη Πρίντζου, Ελενα Αλεξίου και Μαρία Καρδαρά που επί δέκα ολόκληρα χρόνια δραστηριοποιούνταν σιωπηλά, αποφάσισαν να ιδρύσουν την «Πενθεσίλεια» προκειμένου η δράση αυτή να δυναμώσει και να αυξηθεί το φιλανθρωπικό της έργο. Και ήδη μέσα σε δύο χρόνια έχουν καταφέρει να ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο. Με την δεύτερη κατά σειρά επίδειξη μόδας, το έκαναν για μία ακόμη φορά. «Βοηθάμε ανθρώπους για να βοηθούν ανθρώπους» το σύνθημά τους και χθες από την πασαρέλα της επίδειξης μόδας απηύθυναν μία ακόμη έκκληση: από σήμερα, Δευτέρα, ξεκινά προσπάθεια για τη συγκέντρωση επιπλέον χρημάτων υπέρ του 28χρονου που δίνει γενναία μάχη εναντίον του καρκίνου και πρέπει να μεταφερθεί στο Ισραήλ σε εξειδικευμένη μονάδα. Οπως διευκρίνισαν για την οικονομική ενίσχυση του νεαρού μπορεί όποιος επιθυμεί να καταθέτει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της «Πενθεσίλεια» (Eyrobank με αριθμό IABN GR 1102601590000840102406175) προκειμένου να συγκεντρωθεί το σύνολο του ποσού που απαιτείται για τη μεταφορά και νοσηλεία του.

Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός είναι της «Πενθεσίλεια» καθώς η οικογένεια του νεαρού Βολιώτη δεν έχει προλάβει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ενεργοποίηση ερανικού λογαριασμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου