ΤΟΠΙΚΑ

Αξιοθέατα της Μαγνησίας μέσα από τη ματιά επισκεπτών

αξιοθέατα-της-μαγνησίας-μέσα-από-τη-μα-440026

Πώς σχολιάζουν Ελληνες και ξένοι τουρίστες μνημεία και φυσικές ομορφιές της περιοχής στη σελίδα Trip Advisor

Ενδιαφέροντα σχόλια πλαισιώνουν τις εντυπώσεις δεκάδων Ελλήνων και ξένων τουριστών, που επισκέπτονται τον Βόλο και τη Μαγνησία, αποτυπώνοντας τις εντυπώσεις τους από την περιοχή. Με την τουριστική σεζόν να βρίσκεται σε εξέλιξη, σταχυολογήσαμε απόψεις και σχόλια επισκεπτών από τη σελίδα Trip Advisor, του πλέον γνωστού διαδικτυακού τόπου που ασχολείται με τον τουρισμό, προσεγγίζοντας μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής μέσα από τη ματιά των τουριστών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σημείο αναφοράς αποδεικνύεται για πλήθος επισκεπτών το «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου που συγκεντρώνει πλήθος θετικών κριτικών και σχόλια θαυμασμού για τον χώρο, τα εκθέματα και την μακραίωνη ιστορία της Μαγνησίας.

«Μετά από αμέτρητες πλέον επισκέψεις στον Βόλο, αξιωθήκαμε να επισκεφτούμε επιτέλους και το αρχαιολογικό του μουσείο, σε μια επίσκεψη που πραγματικά μας προκάλεσε δέος μπροστά στο μεγαλείο του τόπου μας, με μια ιστορία αλλά και προϊστορία χιλιάδων ετών, από τη στιγμή που υπάρχουν ευρήματα ακόμη και από την λίθινη εποχή. Όμορφο κτίριο, όμορφος και ο περιβάλλων εξωτερικός χώρος. Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες με την πρώτη ευκαιρία» γράφει ομάδα επισκεπτών…

«Από το μουσείο του Βόλου πέρασε ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, του οποίου η σφραγίδα ακόμη υπάρχει. Έτσι είναι, φτάνει το πέρασμα μιας πολύ σημαντικής προσωπικότητας στην αρχαιολογία, για να διαμορφώσει τη γραμμή και την αισθητική» γράφει εμφανώς εντυπωσιασμένη η Apostolia P.

Μουσείο Τσαλαπάτα

Σημείο επίσκεψης για πλήθος επισκεπτών το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στα αξιοθέατα της περιοχής που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Κάθε σχόλιο επισκέπτη κι ένας έπαινος στην εξαιρετική παρέμβαση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς που δημιούργησε έναν εξαιρετικά καλαίσθητο μουσειακό χώρο στην καρδιά της πόλης.

«Είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό μουσείο που θα πρέπει να επισκεφτεί όποιος επισκεφτεί τον Βόλο. Περιδιαβαίνοντας το μουσείο μαθαίνει κανείς πως δημιουργούνταν τα κεραμίδια και τα τούβλα από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν» γράφουν με ενθουσιασμό επισκέπτες.

«Ένα ακόμη εξαιρετικό μουσείο της Τράπεζας Πειραιώς που αφηγείται ένα μεγάλο κομμάτι της βιομηχανικής ιστορίας της Ελλάδος! Φωτισμένοι άνθρωποι , σε εποχές δύσκολες δημιούργησαν, προόδευσαν, αγωνίστηκαν για να πάνε μπροστά. Κρίμα που δεν υπήρχε συνέχεια! Μονόδρομος η επίσκεψή σας, αν είστε στο Βόλο!» σημειώνει ο Στέφανος από την Κοζάνη.

Νεολιθικός οικισμός Διμηνίου

Κάθε σχόλιο περιττεύει για τον νεολιθικό οικισμό του Διμηνίου, έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο που «ταξιδεύει» τον επισκέπτη στην προϊστορία.

«Αν σας φέρει ο δρόμος στη Μαγνησία αφιερώστε λίγο χρόνο να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο στο Διμήνι αλλά και το γειτονικό Σέσκλο που είναι και αρχαιότερο. Ο χώρος είναι πολύ καλά αναδειγμένος και οι υπεύθυνοι είναι εξυπηρετικοί και ευγενικοί. Αν έχει ήλιο να έχετε καπέλο και νερό» γράφει ο Ilias D.

«Αν είσαι λάτρης της Ιστορίας, και ιδιαίτερα των Νεολιθικών Χρόνων, η επίσκεψη στο Διμήνι επιβάλλεται. Επίσης, συνίσταται αν θέλεις τα παιδιά σου να βιώσουν τα μαθήματα Ιστορίας τα οποία διδάσκονται στα σχολικά βιβλία και να δουν από κοντά όλα αυτά» συμπληρώνει άλλος επισκέπτης.

Περιοχή Παλαιών

Στα δημοφιλή αξιοθέατα του Βόλου καταγράφεται η περιοχή των Παλαιών, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και εξέλιξης του Βόλου στο πέρασμα του χρόνου.

«Ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν η επίσκεψη μου στην περιοχή των Παλαιών στον Βόλο» γράφει η Εβίτα και συνεχίζει: «Είναι ένα μέρος όπου συνδυάζει τη διασκέδαση με τον πολιτισμό, παντρεύει το παλιό με το καινούριο. Εκεί βρίσκεται το Μουσείο του Βόλου, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, η αρχαία πόλη των Παλαιών και κομμάτια από το τείχος. Υπάρχουν και πολλά καφέ και ουζερί που θα σας δροσίσουν και ξεκουράσουν».

«Εξαιρετικό μέρος για φαγητό ποτό, διασκέδαση. Ένα σημείο που ανέβηκε απότομα και έγινε must στην κοινωνία του Βόλου. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για έξοδο» γράφει άλλος επισκέπτης.

Μουσείο Πόλης

Στην περιοχή των Παλαιών βρίσκεται και το Μουσείο της Πόλης του Βόλου που αποτελεί σημείο επίσκεψης για πλήθος κόσμου, ντόπιους, Ελληνες και ξένους.

«Ο χώρος είναι πλήρως αξιοποιημένος, και μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα στον 1ο και τον 2ο όροφο, προσφέρονται πολλές και πολύ σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία, την ανάπτυξη, την εξέλιξη, και την καθημερινότητα της πόλης του Βόλου» αναφέρει επισκέπτης. Η Evita S καταγράφει τα έντονα συναισθήματά της στις παρακάτω γραμμές: «Η μητέρα μου είναι Βολιώτισσα. Είχε πολλά χρόνια να επισκεφτεί τα πάτρια εδάφη της κι έτσι της έκανα φέτος δώρο ένα μικρό ταξιδάκι εκεί. Αφού πήγαμε σε παλιές γειτονιές, της άφησα ως έκπληξη το Μουσείο του Βόλου. Με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του και τα κατατοπιστικά σχόλια του…η μανούλα μου ταξίδεψε πίσω στον χρόνο, σε άλλες εποχές, τότε που ήταν μικρό κοριτσάκι».

Το Βουνό των Κενταύρων

Κορυφαίο αξιοθέατο το Πήλιο, δεν θα μπορούσε να λείπει από την ιστοσελίδα του Trip Advisor που είναι απόλυτα συνυφασμένο με το τουριστικό προϊόν. «Ο παράδεισος στη γη το βουνό των Κενταύρων καταπράσινο και καταπληκτικές παραλίες κάτι ήξεραν οι Ολύμπιοι θεοί και ήταν το θέρετρο τους. Το συστήνω ανεπιφύλακτα» γράφει η Βίκη Π.

«Συναρπαστικό Βουνό-Διαμάντι. Ωραία κουζίνα και άριστα τοπικά προϊόντα. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με πολλά και ενδιαφέροντα προς ευχαρίστησή του. Ιδανική τοποθεσία όλες τις εποχές του χρόνου για μικρούς και μεγάλους, παρέες και ζευγάρια» προσθέτει ενθουσιασμένος ο Christos K.

Τρενάκι του Πηλίου

Μαγευτική χαρακτηρίζουν οι τουρίστες τη διαδρομή με το τρενάκι του Πηλίου και όσοι έχουν ανέβει στον θρυλικό Μουτζούρη που έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες τηλεοπτικά αφιερώματα, μιλούν με θετικά σχόλια.

«Η ημερήσια εκδρομή από τη Λεχώνια με το παλιό τρένο ήταν μια μοναδική εμπειρία για μας! Το συνιστούμε σε οποιονδήποτε επισκέπτεται την περιοχή» αναφέρουν επισκέπτες, ενώ η Ιωάννα σημειώνει από την πλευρά της: «Πολύ καλή διαδρομή ειδικά για μικρά παιδιά, που σίγουρα θα σας ενθουσιάζει περισσότερο από ό,τι κάνετε!! Πολύ παλιό τρένο λειτουργεί, πολύ αργά», υπογραμμίζει.

Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Εκκλησιαστικοί θησαυροί από την περιοχή παρουσιάζονται στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας που σημειώνει ανοδική πορεία από άποψη επισκεψιμότητας. Ο εκθεσιακός χώρος – κόσμημα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πολλούς φίλους της Μακρινίτσας και αναδεικνύει μια σημαντική πτυχή της ιστορίας, όπως αποδεικνύεται παρακάτω.

«Πολύ ενδιαφέρον μουσείο με πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση. Αξίζει να το επισκεφθείτε. Τα εκθέματα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Τα περισσότερα αφορούν την περίοδο της τουρκοκρατίας (όχι τόσο το Βυζάντιο) και φωτίζουν όλη τη ζωή της Μακρυνίτσας εκείνη την περίοδο (όχι μόνο τις θρησκευτικές συνήθειες)» έγραψε ο Θανάσης Κ.

Με δέος και συγκίνηση περιέγραψε τις εντυπώσεις του άλλος επισκέπτης, γράφοντας: «Ο Θεός ολοζώντανος μπροστά σου!! Απίστευτα εκθέματα, συγκινητική ατμόσφαιρα, με αντικείμενα από την τουρκοκρατία και πιο πριν. Εικόνες, κειμήλια, ιερατικά σκεύη και άμφια που θες να τα αγγίξεις, να τα νιώσεις, να τα χαρείς. Μπράβο στην προσπάθεια!! Η ελπίδα δεν έχει πεθάνει…ζει ανάμεσά μας!».

Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου

Στην καρδιά της πόλης το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, δίπλα από το παραλιακό μέτωπο, συγκεντρώνει δεκάδες Βολιώτες και επισκέπτες που αναζητούν μια όαση δροσιάς το καλοκαίρι.

Ο Κώστας και η Δήμητρα επισημαίνουν ωστόσο: «Πολύ όμορφο πάρκο στην καρδιά του Βόλου…δεν έχει πάρα πολλά δέντρα αλλά είναι αρκετά μεγάλο και μαζεύει πολύ κόσμο…είναι πολύ κοντά στην παραλία του Βόλου και επιβάλλεται σεβασμός σ’ όποιον πάει καθώς οι περισσότεροι παρατάνε τα σκουπίδια τους εκεί…κρίμα !!! Αξίζει όμως να περάσεις πολλές βόλτες από κει»…

Άλλος επισκέπτης παρέθεσε την δική του κριτική «με πολλή αγάπη» όπως υπογραμμίζει, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα από τα πιο παλιά πάρκα της πόλης και όλοι ανεξαιρέτως οι Βολιώτες έχουμε αναμνήσεις από αυτό… Εξακολουθεί να μαζεύει κόσμο… Ποτέ δεν ήταν πολύ πλούσιο σε δένδρα ώστε να αποτελεί και μια όαση δροσιάς το καλοκαίρι… Από την μια χαίρομαι που τα «σκαλοπάτια» του προς την παραλία είναι σημείο συνάθροισης παρεών κυρίως νέων ανθρώπων όμως δυστυχώς οι περισσότεροι αφήνουν πίσω τους κατάλοιπα όσων καταναλώνουν… Θα χρειαζόταν περισσότερο συχνά πέρασμα αρμοδίων για την καθαριότητα και περισσότερη συλλογική συνείδηση από εμάς… Τέλος χρειάζεται επειγόντως περισσότερα δένδρα», υπογραμμίζει στην καλοπροαίρετη κριτική…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου