ΤΟΠΙΚΑ

Θεαματικό χορευτικό “ταξίδι”

θεαματικό-χορευτικό-ταξίδι-851206

“Η ιστορία του χορού στην πόλη του Βόλου από το 1920 μέχρι σήμερα” είναι το θέμα της χοροθεατρικής παράστασης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, ενταγμένη στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “Δεληγεώργεια-Αργοναύτες 2007” που συνδιοργανώνουν ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου και το Κοινωφελές Ίδρυμα “Άφων Δεληγεώργη”. Με 65 συμμετέχοντες επί σκηνής συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για την αποψινή παράσταση. Στον κύκλο εκδηλώσεων “Δεληγεώργεια-Αργοναύτες” παρουσιάστηκαν εκδηλώσεις μουσικού και θεατρικού χαρακτήρα,ενώ η σημερινή παράσταση συμπληρώνει τον κύκλο και με την τέχνη του Χορού.
Οι συμμετέχοντες έχουν θυσιάσει επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις για τις πρόβες της παραγωγής,καθώς η πλειοψηφία των συντελεστών αποτελείται από ερασιτέχνες χορευτές που ασχολούνται με τους latin και ευρωπαϊκούς χορούς. Πολλοί μάλιστα από τους χορευτές λαμβάνουν μέρος στην παράσταση και ως ηθοποιοί, με λόγο και κίνηση. Η προσπάθεια αυτή στηρίχθηκε και από επιχειρηματίες οι οποίοι προσέφεραν υλικά για τα σκηνικά και τα κοστούμια ενώ αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και επαγγελματίες καλλιτέχνες(ηθοποιοί,σκηνογράφος,μουσικοί,χορογράφοι).Την παράσταση ευγενώς υποστήριξαν οι Ντ. Αντωνοπούλου, Σάκης Γεωργίου, Εμμανουέλλα Ψύχα, Γιώργος Καραλόπουλος, Βάσω Τηλιοπούλου και Γιάννης Εμφιετζίδης.
Η παράσταση αποτελείται από 5 σκηνές που εκτυλίσσονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1920 έως σήμερα. Τις αλλαγές των εποχών σηματοδοτεί η παρουσία comber που εισβάλλει στη σκηνή και η πραγματοποίηση του φιλόδοξου εγχειρήματος είναι καρπός συνένωσης δυνάμεων του τμήματος Λάτιν Χορών του Διαύλου, της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, του Αθλητικού Συλλόγου χορού “Chorus Line”, του μουσικού συνόλου “Πολύχρωμο” και του ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Σπύρος Μαβίδης, για τα σκηνικά και τα κοστούμια συνεργάστηκαν οι τεχνικοί του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με την συμμετοχή των Σπύρου Μαβίδη,Κώστα Τατάκου και Εμμανουέλλας Ψύχα. Τα κοστούμια αποτελούν υλικό του βεστιάριου του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και την φροντίδα τους ανέλαβε η Ντίνα Λιάγκα. Τα ηχητικά effects ανέλαβε ο Γιάννης Εμφιετζίδης. Χορογραφούν οι : Γιώργος Καραλόπουλος, Αντώνης Στάμος, Ηλίας Αγοράς, Βάσω Τηλιοπούλου, Απόστολος Ρηγάκης, Νικολέτα Δεφαράνα-Ναυσικά Κουντουρά, Χρύσα Βλάχου και μαζί τους χορεύουν και οι καθηγήτριες χορού Εκεάνα Λιβάρδου και Ειρήνη Παπαευσταθίου. Από το τμήμα Λάτιν χορών του Διαύλου, με καθηγητή τον Ηλία Αγορά συμμετέχουν οι : Πηνελόπη Δεληευθυμίου, Φώτης Σκαμαγκούλης, Καλλιόπη Ντόκου, Νίκος Μπόλης, Ολγα Μπατζιάκα, Γιάννης Ρήγας, Νίκη Μισοκέφαλου, Γιώτα Κουτσιμπού, Μαριαλένα Καροφίλη, Βασίλης Στεφάνου, Αννα Τσαντού, Αντώνης Μαυρογιάννης και Αγγελική Νικολάου.
Από το τμήμα Λάτιν χορών του Διαύλου με καθηγητή τον Αντώνη Στάμο συμμετέχουν: Κώστας Τασιάς, Αντρέας Καβούρας, Γιάννης Μανούσος, Τζούλιο Μπερσίνη, Γιάννης Ρήγας, Φαίη Δημητρέλια, Σοφία Μανούσου, Αννα Παναγιώτου και Κατερίνα Παρθένη. Από τον Αθλητικό Σύλλογο “Chorus Line” συμμετέχουν : Γιώργος Καρανικολόπουλος, Λίτσα Ραμπαούνη, Χριστόφορος Μιχαήλ και Σοφία Σακαβέλη.
Παίζουν οι ηθοποιοί : Μαρία Μαργαρίτη Χαϊντούτη, Δημήτρης Νάνος και από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης συμμετέχουν οι : Κερασία Δούλου, Μαρίνη Καγιά, Ειρήνη Κοταρέλα, Δήμητρα Κυρατσούδη, Ειρήνη Λουμουσιώτη, Ελίνα Μαντίδη, Πηνελόπη Μελίδου, Χαρούλα Μιχαήλ, Μάρκος Ντανελιάν,Μαρία Περδίκη, Κασσιανή Ποδάρα, Αβραάμ Σεϊκερίδης, Σπύρος Χαλκιάς και συμμετέχουν φιλικά οι Θωμάς Καραλόπουλος και Βιβή Γκουτζαρίδη. Από το ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου συμμετέχουν οι: Δημήτρης Βάλλας, Καλλιόπη Βάλλα, Βησσαρίων Κουνταρόπουλος, Μίνα Τριανταφύλλου, Φιλίτσα Στάμου, Ελευθέριος Τσαχτήρης, Πέτρος Κατοίκος και Μελπομένη Σμπόρου. Συμμετέχει επίσης το μουσικό σύνολο “Πολύχρωμο” που αποτελείται από τους Δήμο Βουγιούκα (ακορντεόν), Γιώργο Ζίφκο (πιάνο, τρομπέτα), Γιάννη Καραμανιόλα (κοντραμπάσο) και Απόστολο Μόσιο (κιθάρα, τραγούδι).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου