Λουκέτα σε φούρνους του Βόλου τον τελευταίο μήνα

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-12, 18:38:43
Λουκέτα σε φούρνους του Βόλου τον τελευταίο μήνα

Μείωση 25% στην κατανάλωση ψωμιού και αρτοσκευασμάτων 

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει δεκάδες αρτοποιοί, με πέντε επαγγελματίες της περιοχής να οδηγούνται στην ακραία λύση του λουκέτου λόγω οικονομικής δυστοκίας. Ιδιαίτερα ανησυχητική χαρακτηρίζεται η κατάσταση από τον πρόεδρο των αρτοποιών Κώστα Τσουράπα, ο οποίος αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα λουκέτα σημειώθηκαν σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η μείωση της κίνησης στους παραδοσιακούς φούρνους υπολογίζεται ότι αγγίζει το 25% ενώ στις παραλιακές και τις τουριστικές, γενικότερα, περιοχές, έχει ανοδική τάση, λόγω της θερινής σεζόν και της συγκέντρωσης μεγαλύτερου πληθυσμού.

Στο μεταξύ, οι επαγγελματίες του κλάδου ασφυκτιούν, εγκλωβισμένοι στην δραματική μείωση τζίρου και τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις που οδήγησαν σε λουκέτα πέντε επιχειρήσεις στην διάρκεια του περασμένου μήνα.

Οι επαγγελματίες που οδηγήθηκαν στην ακραία αυτή λύση είτε αναζήτησαν αλλού εργασία είτε αναγκάστηκαν να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους είτε αναζητούν ενδιαφερόμενους για να τις πουλήσουν. Το ψωμί που αποτελεί βασικό και αναγκαίο αγαθό για κάθε σπίτι, έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, γιατί πολλοί καταναλωτές αδυνατούν να το αγοράσουν.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των αρτοποιών εκφράζει την ανησυχία του, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι διατηρείται η σχέση που έχει αναπτύξει ο καταναλωτής με τον φούρνο της γειτονιάς. «Δεν αγοράζουν καθημερινά ψωμί όπως συνέβαινε παλαιότερα, αλλά η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στον κλάδο των αρτοποιών, διατηρείται σε υψηλό βαθμό» είπε.

Ο βαθμός δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι αρτοποιοί είναι λίγο ως πολύ ο ίδιος, με τον κ. Τσουράπα να επισημαίνει ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να σταθούν στα πόδια τους παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ο ίδιος διατηρεί την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί τελικά λύση στο αδιέξοδο και εκτιμά ότι θα έρθει σταδιακά ανάκαμψη στην αγορά, που δεινοπαθεί στο σύνολό της.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=