ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση από δυσοσμία στα Αστέρια Αγριάς

αναστάτωση-από-δυσοσμία-στα-αστέρια-α-442982

Αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί στα Αστέρια Αγριάς για δύσοσμο υγρό που έτρεχε από το σύστημα εξαερισμού δίπλα από το αντλιοστάσιο ακαθάρτων και διοχετευόταν μέσα στο πάρκο και στον δρόμο όπου και τελικά λίμνασε.

Το πρωί, κάτοικοι που μένουν δίπλα και απέναντι από το πάρκο στα Αστέρια Αγριάς, δεν μπορούσαν ούτε τα παράθυρα των σπιτιών τους να ανοίξουν εξαιτίας της δυσοσμίας που επικρατούσε. Σύμφωνα με μαρτυρίες για μία περίπου ώρα από τις οκτώ σχεδόν το πρωί, το δύσοσμο υγρό που κάποιοι το περιέγραφαν και ως αφρώδες έβγαινε σε μεγάλη ποσότητα από τον εξαερισμό αφήνοντας ίχνη στο γκαζόν και στον δρόμο όπου κατέληξε και λίμνασε.

Αμεσα σήμανε συναγερμός στη γειτονιά. Όπως έλεγαν περίοικοι και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν δυσάρεστες οσμές όμως χθες προβληματίστηκαν με το φαινόμενο των υγρών που κατέληγαν στο γκαζόν στο πάρκο και πάνω στο οδόστρωμα.

Ενημερώθηκε άμεσα η ΔΕΥΑΜΒ για το συμβάν. Συνεργείο της επιχείρησης έσπευσε επί τόπου για να ελέγξει τι έχει συμβεί, διαπίστωσε όμως ότι δεν υφίσταται απολύτως κανένα πρόβλημα με το αντλιοστάσιο το οποίο είναι απόλυτα στεγανό και μάλιστα δεν έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Από το μεσημέρι και μετά το φαινόμενο υποχώρησε και μαζί και η δυσοσμία. Στο κέντρο βλαβών της ΔΕΥΑΜΒ δεν υπήρξε νέα αναφορά.

Το συμβάν κρίθηκε μεμονωμένο και αποδόθηκε στα όμβρια ύδατα μετά την προχθεσινή κακοκαιρία. Κατά 99% όπως τονίστηκε πρόκειται για πρόβλημα του δικτύου ομβρίων μετά από έργα που έγιναν στην περιοχή και το οποίο η υπηρεσία θα εξετάσει στην πρώτη ευκαιρία σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Νίκο Τουρναβίτη, ο οποίος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους όταν διαπιστώσουν ξανά κάτι παρόμοιο να ενημερώσουν άμεσα τη ΔΕΥΑΜΒ για να προβεί σε εκτεταμένο έλεγχο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου