ΤΟΠΙΚΑ

Από τη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

από-τη-διεύθυνση-υγείας-της-π-ε-μαγνησί-443141

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 αρχίζει η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2019. Η έκδοση των δελτίων γίνεται από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Διοικητήριο Δημ. Γεωργιάδου & Αντωνοπούλου – Βόλος) καθώς και σε όλα τα ΚΕΠ του Νομού Μαγνησίας.

Επισημαίνεται ότι για τη χορήγηση των Δελτίων Μετακίνησης, ημερομηνία λήξης ορίζεται η 31η Οκτωβρίου 2019.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

1. ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (χορηγείται – συμπληρώνεται στην Υπηρεσία).

2. α) ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%). Όσον αφορά στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό) ,

ή β) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ ή ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ,

ή γ) ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ή ΕΦΚΑ ή ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον. Δεν γίνονται δεκτές Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί βάσει των διατάξεων του Ν.2643/98).

3. ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΥΤΗΣ.

4. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 (για εισοδήματα του 2018). (Οι ολικά τυφλοί (Ν. 958/1979, Α΄ 191) και οι συνοδοί τους εξαιρούνται).

5. ΠΑΛΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ

6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΚΑΡΤΑΣ 2 ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΙΔΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

(Ή ΤΡΕΙΣ (3) ΙΔΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΟΔΟΥ).

(Δικαιούχοι κάρτας συνοδού είναι:

  • Οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. που είναι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων.
  • Προκειμένου οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ., που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΠΕΚΑ, να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν οπτική αναπηρία – αναπηρία όρασης με ποσοστό 80% και άνω ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30, ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ή άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.)

Πληροφορίες: 24213-52624 / 24213-52626.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου