ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

παρέμβαση-εισαγγελέα-για-το-κέντρο-υγ-443476

Θα διερευνηθεί εάν η λειτουργία του είναι ασφαλής για την υγεία των κατοίκων

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η λειτουργία του είναι ασφαλής για τους κατοίκους ή όχι.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης.

Η μήνυση υποβλήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Τότε ο δήμαρχος με δηλώσεις του με τις οποίες προειδοποιούσε για τη μηνυτήρια αναφορά, σημείωνε για την υπάρχουσα κατάσταση:

«Δεν είναι δυνατόν να μένει ακινητοποιημένο το καινούργιο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας και οι πολίτες που χρειάζονται επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα να μεταφέρονται στις καρότσες αγροτικών ή να περιμένουν μία ώρα να έρθει το ΕΚΑΒ από τον Βόλο. Ο χρόνος, ακόμη και τα δευτερόλεπτα είναι καθοριστικά στην κατάσταση τραυματιών ή ασθενών και αν δεν το αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι, θα πρέπει να εξηγήσουν στην Εισαγγελία γιατί οι πολίτες και οι τουρίστες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου πρέπει να προσεύχονται να μην χρειαστούν ασθενοφόρο. Και είναι οξύμωρο από το Κέντρο Υγείας να ζητούν τη συνδρομή του Δήμου στη λειτουργία του Κέντρου, να ζητούν να πιέσει ο Δήμος για να γίνει αποκατάσταση της στέγης, να μπει μπροστά ο Δήμος για να προμηθευτεί νέο ασθενοφόρο και μετά από όλα αυτά, η δομή υγείας να μην μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά όλο το 24ωρο».

Επισημαίνεται ότι των δηλώσεων του δημάρχου είχε προηγηθεί περιστατικό τραυματισμού νεαρού που είχε πέσει από γέφυρα σε χαράδρα στη Μακρυράχη. Ο νεαρός έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης ωστόσο η βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας ήταν ακάλυπτη και για την μεταφορά του νέου στο Αχιλλοπούλειο είχε κινητοποιηθεί το ΕΚΑΒ Βόλου.

Η εισαγγελική έρευνα ανατέθηκε στον πταισματοδίκη Βόλου που θα καλέσει σε καταθέσεις κάθε αρμόδιο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου