ΤΟΠΙΚΑ

Στιγμές αγωνίας για Βολιώτες τα παιδιά των οποίων παραθερίζουν στην Χαλκιδική

στιγμές-αγωνίας-για-βολιώτες-τα-παιδι-443517

Συνολικά 40 παιδιά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μαγνησίας στην κατασκήνωση της Ολυμπιάδας

Στιγμές αγωνίες βίωσαν οι γονείς των 40 παιδιών από τον Βόλο, που περνούν τις διακοπές τους στην πρότυπη κατασκήνωση για άτομα με αναπηρίες στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι δεν κινδύνευσαν από το δυνατό μπουρίνι, που προκάλεσε βιβλική καταστροφή σε κοντινές περιοχές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα παιδιά και οι 31 συνοδοί τους διαμένουν σε κατασκήνωση στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, είναι μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Μαγνησίας και βίωσαν στιγμές αγωνίας όταν ξέσπασε το δυνατό μπουρίνι, το οποίο έμελλε να προκαλέσει βιβλική καταστροφή σε κοντινές περιοχές.

Το ξέσπασμα της νεροποντής βρήκε τα παιδιά και τους συνοδούς τους στην τραπεζαρία, την ώρα του βραδινού φαγητού κι όταν κόπασαν τα φαινόμενα, μετέβησαν στους χώρους κατάκλισης, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθούν προβλήματα.

Οι κατασκηνωτές διαμένουν σε περιοχή που δεν βρέθηκε, ευτυχώς, στο μάτι του κυκλώνα, με τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης να βρίσκονται, ωστόσο, επί ποδός το προχθεσινό βράδυ, για την αντιμετώπιση πιθανής έκτακτης ανάγκης, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Καθησυχαστική εμφανίστηκε, στο μεταξύ, η πρόεδρος του Συλλόγου Ράνια Καρανικόλα, η οποία ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι μια πολύ καλά οργανωμένη κατασκήνωση». Η ίδια ανέφερε ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν κανονικά τις διακοπές τους σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς η κατασκήνωση που βρίσκεται στον Δήμο Αριστοτέλη, δεν είναι κοντά στο μέτωπο της καταστροφής, σε αντίθεση με άλλες που υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές, όπως η κατασκήνωση της Μεταμόρφωσης, και κρίθηκε επιβεβλημένη η εκκένωσή τους.

Η πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου εκφράζουν τη συντριβή τους για τη φονική θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική, ενώ μεταφέροντας εικόνες καταστροφής από την κατασκήνωση στη Νέα Πέραμο, η κ. Καρανικόλα υπογραμμίζει ότι «έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές κι όλοι εργάζονται όλοι πυρετωδώς για την επιδιόρθωση των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν».

Στο μεταξύ, οι κατασκηνωτές από τον Βόλο, ηλικίας από 10 έως 40 ετών θα παραμείνουν στην κατασκήνωση μέχρι την επόμενη Τετάρτη και στην συνέχεια θα επιστρέψουν στη βάση τους, ενώ στο μεταξύ είναι καθημερινή η επικοινωνία μεταξύ του Συλλόγου και των υπευθύνων της κατασκήνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου