ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση κλήσεων στα ταξί στο Βόλο, όσο η θερμοκρασία σκαρφαλώνει

αύξηση-κλήσεων-στα-ταξί-στο-βόλο-όσο-η-443888

Αυξημένες κλήσεις καταγράφονται στο τηλεφωνικό κέντρο των ταξί λόγω καλοκαιριού, με το επιβατικό κοινό και κυρίως τα άτομα μεγάλης ηλικίας να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο για τις μετακινήσεις τους τις θερμές ώρες της μέρας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Τονωτική ένεση» χαρακτηρίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες πολλοί επαγγελματίες του κλάδου, με τον Ευδόκιμο Πασχαλίδη, πρόεδρο του Συνεταιρισμού «VolosTaxi» να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού ευνοούν τη μετακίνηση με ταξί».

Οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο ακολουθούν την ανιούσα όσο ανεβαίνει η ένδειξη του υδραργύρου ενώ όπως αναφέρει ο κ. Πασχαλίδης «πολλοί είναι πιο χαλαροί το καλοκαίρι διότι δεν έχουν υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα τα έξοδα θέρμανσης, και γι αυτό τον λόγο χρησιμοποιούν περισσότερο το ταξί για τις μετακινήσεις τους». Ο ίδιος επισημαίνει, παράλληλα, ότι «την περίοδο του καλοκαιριού, όπως και των Χριστουγέννων, υπάρχει κίνηση. Αυτό που προσπαθούμε είναι να είναι πιο συχνό το φαινόμενο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας».

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Volos Taxi» να παρατηρεί ότι «η κίνηση θα ήταν μεγαλύτερη αν υπήρχαν περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου».

Για «σταθερή κίνηση» κάνει λόγο ο Δημήτρης Καψιώχας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας «Αγιος Χριστόφορος» ,ο οποίος επισημαίνει ότι «η άνοδος της θερμοκρασίας δεν είναι ισχυρός παράγοντας για την ενίσχυση της κίνησης, διότι η μείωση των εσόδων του κόσμου λειτουργεί αποτρεπτικά».

Τις μέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει κίνηση αλλά «υπάρχουν και πολλές νεκρές ώρες» υπογραμμίζει ο ίδιος ενώ προσθέτει ότι «γενικώς η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ δύσκολη για τους ιδιοκτήτες ταξί και για όλους τους επαγγελματίες. Εμείς είμαστε ένας κρίκος της αλυσίδας» είπε.

Η γενική εικόνα εξακολουθεί να είναι δύσκολη για τους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι έχουν το βλέμμα στραμμένο στις πύλες εισόδου, όπως το λιμάνι, και τα σημεία συγκέντρωσης και μετακίνησης επιβατών, υπεραστικά λεωφορεία, τραίνα, αεροδρόμιο, στην διάρκεια της θερινής περιόδου.

Παρά τις δυσκολίες, οι ιδιοκτήτες ταξί αισιοδοξούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μακροπρόθεσμα, με τον κ. Καψιώχα να επισημαίνει ότι «η αυξημένη κίνηση λειτουργεί ως τονωτική ένεση, παρόλο που δεν είναι δυνατόν να καλύψει τις υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου