ΣΠΟΡΑΔΕΣ

188 αλλοδαποί μαθητές σε 13 Δημοτικά στη Μαγνησία και Σποράδες

188-αλλοδαποί-μαθητές-σε-13-δημοτικά-στη-μα-444063

Δεκατρία σχολεία στη ζώνη εκπαιδευτικής προτεραιότητας

Πρόσφυγες, παιδιά μεταναστών, Ρομά που δεν γνωρίζουν καθόλου την ελληνική γλώσσα ή μιλούν πολύ λίγα ελληνικά θα ενταχθούν από το νέο σχολικό έτος σε τάξεις υποδοχής. Πρόκειται για συνολικά 188 μαθητές που έχουν καταγραφεί σε 13 διαφορετικές σχολικές μονάδες, οι οποίες εντάχθηκαν στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας από το Υπουργείο Παιδείας.

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τάξεις υποδοχής θα λειτουργήσουν σε 13 σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα στο «Νανοπούλειο» Δημοτικό Σχολείο Ξουριχτίου – Τσαγκαράδας όπου έχουν καταγραφτεί 7 μαθητές που χρήζουν υποστήριξης, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου όπου υπάρχουν 13 μαθητές, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας για 22 μαθητές, στο Δημοτικό Σχολείο Αργαλαστής για 10 μαθητές, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας για 23 μαθητές, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς για 9 μαθητές, στο Πεπαρήθειο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου για 11 μαθητές, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου για 24 μαθητές, στο Δημοτικό Σχολείο Σούρπης για 11 μαθητές, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας για 11 μαθητές, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου για 22 μαθητές, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς «Ν. Τσοποτός» για 18 μαθητές και στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου που λειτουργεί στις φυλακές.

Σε Σκιάθο και Ν. Ιωνία συγκεντρώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών μαθητών που χρήζουν στήριξης στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Στη Ν. Ιωνία ο αριθμός των μαθητών που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες είναι 44, ενώ στη Σκιάθο 46.

Οι μαθητές, αλλοδαποί και Ρομά, που είτε γνωρίζουν ελάχιστα είτε και καθόλου ελληνικά θα μάθουν την ελληνική γλώσσα σε τμήματα παράλληλα, στις λεγόμενες τάξεις υποδοχής, πριν ενταχθούν στα γενικά τμήματα των σχολείων τους για να μπορέσουν να συμβαδίσουν στα σχολικά μαθήματα με τους υπόλοιπους μαθητές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου