ΤΟΠΙΚΑ

Στον «αέρα» οι νέες εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

στον-αέρα-οι-νέες-εγγραφές-στους-παι-433248

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κέντρου Παιδιού του πρώην Δήμου Βόλου για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων για τη νέα σχολική χρονιά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού του Δήμου Βόλου αποφάσισε να προχωρήσει στις επανεγγραφές των παιδιών που φοιτούσαν πέρυσι στους έντεκα παιδικούς σταθμούς του πρώην Δήμου Βόλου. Για τις επανεγγραφές υπάρχουν εκκρεμότητες για σαράντα παιδιά για τα οποία, όπως υπογραμμίστηκε, θα γίνει προσπάθεια να συνεχίσουν τη φοίτησή τους, μέσα από τα προγράμματα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Και ενώ για τις επανεγγραφές το τοπίο φαίνεται να είναι ξεκάθαρο, εντελώς θολό είναι το τοπίο για τις νέες εγγραφές οι οποίες θα γίνουν από 1- 15 Ιουλίου. Πόσα από τα παιδιά που θα εγγραφούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του πρώην Δήμου Βόλου θα φοιτήσουν τελικά θα εξαρτηθεί, όπως τονίστηκε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού, από τις προσπάθειες που θα γίνουν για την πρόσληψη προσωπικού μερικής απασχόλησης. Εάν έχει τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τότε θα γίνουν και νέες εγγραφές. Σε διαφορετική περίπτωση εκατοντάδες γονείς θα βρεθούν στον «αέρα»…
Σημειώνεται πως σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού κ. Παντελής Πελεκάνος ο αριθμός των παιδιών που θα φοιτήσει φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου θα είναι μειωμένος κατά 30% σε σύγκριση με πέρυσι όπου φοίτησαν συνολικά χίλια νήπια και βρέφη.
 
Το Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ
 Από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ανακοινώθηκαν οι θέσεις που αντιστοιχούν σε δομές του ενιαίου Δήμου Βόλου.
Η ενίσχυση στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία μέσω της παροχής φροντίδας και φιλοξενίας των παιδιών τους από τις δομές.
Για το Δήμο Βόλου ειδικότερα 21 θέσεις στην Άλλη Μεριά, 40 στο Κατηχώρι, 21 θέσεις στον παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος, 40 θέσεις στη Νέα Ιωνία, στο Βόλο 60 θέσεις στον παιδικό σταθμό Αφροδίτη, 60 θέσεις στον παιδικό σταθμό Ναϊάδες, 85 θέσεις στο βρεφονηπιακό σταθμό ολοκληρωμένης φροντίδας, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίας Λεχωνίων 25 θέσεις, ΚΔΑΠ Δήμου Βόλου 50, ΚΔΑΠ Νέας Ιωνίας 156 θέσεις, ΚΔΑΠ Πορταριάς 30 θέσεις, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Βόλου 50 θέσεις, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νέας Ιωνίας 40 θέσεις και 20 θέσεις στη Νέα Αγχίαλο.
 Η πρόσκληση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα της Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης απευθύνεται σε γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία οι οποίες έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είναι Ελληνίδες ομογενείς ή είναι αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Οι μητέρες μπορούν να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
- Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα. Εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου ή Ν.Π.ΔΔ και ΟΤΑ (α΄και β΄ βαθμού)
- Να συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης (ΕΠΑ – Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης)
- Να είναι άνεργες οι οποίες διαθέτουν δελτία ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης, από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ
-Να είναι άνεργες και λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά το διάστημα 21/62008 – 21/6/2010
-Να είναι μητέρες παιδιών με Αναπηρία (ΑμεΑ) ανεξαρτήτως εργασιακής κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου