ΤΟΠΙΚΑ

Επιμόρφωση των μηχανικών σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες

επιμόρφωση-των-μηχανικών-σε-νέες-καιν-445236

Από το ΤΕΕ Μαγνησίας και την ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο κατασκευών και υλικών», συνδιοργάνωσαν το ΤΕΕ Μαγνησίας και η ΠΕΔΜΕΔΕ Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Volos Palace.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων ΠΕΔΜΕΔΕ, Μιχαήλ Δακτυλίδης, ο οποίος έκανε αναφορά στις διεκπεραιώσεις διαδικασιών για τη συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς (Ηλεκτρονικές δημοπρασίες) και στον προγραμματισμό Smart Buildings (Πρόγραμμα ΒΙΜ), που ήδη εφαρμόζεται στο εξωτερικό.

Ο Νομικός Σύμβουλος της ΠΕΔΜΕΔΕ κ. Ευθύμιος Αναγνωστόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα που αφορά την «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο κατασκευών και υλικών».

Από την πλευρά της η κ. Παρασκευή Αγγελακοπούλου, Project Manager της ΠΕΔΜΕΔΕ αναφέρθηκε στη διαδικασία αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα- και την πρόσκληση ωφελούμενων, ενώ ανέλυσε λεπτομερειακώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης «Τεχνικός προγραμματισμού Smart Building (Πρόγραμμα ΒΙΜ)» και «Στέλεχος διεκπεραίωσης διαδικασιών για τη συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς (Ηλεκτρονικές υποβολές σε διαγωνισμούς)».

Από την πλευρά τους, τόσο η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα, όσο και ο πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας κ. Αλέκος Καμπύλης, σε δηλώσεις τους αναφέρθηκε στη σημασία της επιμόρφωσης των μηχανικών και των υπαλλήλων των τεχνικών γραφείων τονίζοντας ότι τα δύο προγράμματα τα επόμενα χρόνια θα έχουν σημαντικό ρόλο στη καθημερινότητα του κατασκευαστικού κλάδου.

Σημειώνεται πως δικαίωμα συμμετοχής στα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην πρόσκληση ωφελούμενων.
Τα δύο επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης είναι διάρκειας 80 ωρών το καθένα και με την ολοκλήρωση της κατάρτισης παρέχεται επίδομα 400 ευρώ ανά συμμετέχοντα & πιστοποίηση στη βάση του διεθνούς αναγνωρισμένου προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC.

Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία για όλους τους Μηχανικούς αλλά και τους εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο να επιμορφωθούν πάνω σε άξονες που άπτονται της καθημερινότητας της εργασίας τους (Ηλεκτρονικές δημοπρασίες, χρονοδιάγραμμα, κοστολόγηση έργων κλπ.) αλλά και σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις της Ευρώπης (Πρόγραμμα ΒΙΜ).

Η Πράξη απευθύνεται σε 1.200 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα προερχόμενους από το σύνολο των Περιφερειών της χώρας (13 Περιφέρειες).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περαιτέρω για την πλατφόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΠΕΔΜΕΔΕ (https://pedmede.gr/επανεκ-2/), όπως και του ΤΕΕ Μαγνησίας (https://www.teemag.gr/), όπως επίσης στην Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), Ασκληπιού 23 – ΤΚ 10680 Αθήνα, Τηλ. 210 3614978, E-mail: [email protected], Ιστοσελίδα www.pedmede.gr.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της ΠΕΔΜΕΔΕ, www.pedmede.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου