ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα ελάφρυνσης ζητούν οι επαγγελματίες της Μαγνησίας

μέτρα-ελάφρυνσης-ζητούν-οι-επαγγελμα-445321

Εκπρόσωποι φορέων παραθέτουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα αιτήματά τους προς τη νέα κυβέρνηση

Πληθώρα αιτημάτων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των επαγγελματιών και αναζητά ικανοποίηση, προκειμένου να πάρουν μια ανάσα και να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Οι επαγγελματίες ευελπιστούν ότι θα δοθούν λύσεις από τη νέα κυβέρνηση σε φλέγοντα ζητήματα, όπως η φορολογία, οι ρυθμίσεις, ο ακατάσχετος λογαριασμός, τα μέτρα ελάφρυνσης και πολλά ακόμη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων, καταγράφοντας τα αιτήματά τους προς τη νέα κυβέρνηση και τις προσδοκίες τους για την εξεύρεση λύσης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε ότι κοινή προσδοκία των μελών του κλάδου είναι «η μείωση του ΦΠΑ, του φόρου, της προκαταβολής φόρου, η κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, ο ακατάσχετος λογαριασμός, οι δόσεις, οι ασφαλιστικές εισφορές». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλά αιτήματα, τα οποία περιμένουμε να ικανοποιηθούν» ενώ προσέθεσε ότι «είναι σημαντική η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών επαγγελματιών και εργαζομένων».

Τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες των προβλημάτων που απαριθμεί ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας και αφορούν στο φορολογικό, την υπερχρέωση και το τραπεζικό σύστημα.

Αναλύοντας την κάθε ενότητα, τονίζει ότι «σε ότι αφορά το φορολογικό πρέπει να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών, καθώς και κάθετη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις. Πρέπει να δημιουργηθεί ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, που θα αποτελέσει οξυγόνο για τις επιχειρήσεις» είπε.

Σε ό,τι αφορά στην ενότητα «υπερχρέωση» ανέφερε ότι «πρέπει να επανεξεταστούν οι 120 δόσεις σε καθεστώς κανονικότητας και προσαρμογής στα δεδομένα του κάθε νοικοκυριού και της κάθε επιχείρησης, προκειμένου οι δόσεις να είναι είτε μεγαλύτερες είτε μικρότερες ανάλογα με το τι δύναται το κάθε νοικοκυριό και η κάθε επιχείρηση να συνεισφέρει».

Ολοκληρώνοντας την συλλογιστική του, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ σημείωσε ότι «η κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι προς την αλλαγή του ρόλου των τραπεζών. Δηλαδή οι τράπεζες θα πρέπει να φέρνουν σε επαφή ελληνικές επιχειρήσεις με Ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, ευκαιρίες» ενώ τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο «μεγάλο θέμα είναι της ανεργίας, το οποίο πλήττει την περιοχής μας παντοιοτρόπως», για να σταματήσει η μετανάστευση νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Ανάλογες είναι οι προσδοκίες και των αρτοποιών της περιοχής, οι οποίοι βιώνουν επίσης χρόνια προβλήματα, τα οποία αναζητούν λύση από τη νέα κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου αρτοποιών Κώστας Τσουράπας επισημαίνει ότι το βασικότερο είναι «ο διαχωρισμός του κατεψυγμένου από το φρέσκο ψωμί» και η προστασία, επί της ουσίας, των παραδοσιακών φούρνων. «Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και προσδοκούμε παράλληλα να μειωθεί η φορολογία, να ρυθμιστούν οι οφειλές συναδέλφων για να ανταπεξέλθουν στους ασφαλιστικούς φορείς και την εφορία» είπε ο πρόεδρος των αρτοποιιών, ενώ πρόσθεσε ότι «εξίσου σοβαρό θέμα είναι να ρυθμίζει η αγορά τις τιμές των πρώτων υλών».

Μεταφέροντας τα αιτήματα του εμπορικού κλάδου που ζητούν επίλυση από τη νέα κυβέρνηση, ο Μάξιμος Ζάντζος β’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας είπε ότι «το σπουδαιότερο είναι το φορολογικό. Ζητάμε να τηρήσουν την υπόσχεση που έχουν δώσει για μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22 στο 9% για μικρά εισοδήματα, για μείωση των εισφορών, μείωση του ΦΠΑ, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις. Παράλληλα μας ενδιαφέρει και οποιαδήποτε ενέργεια για ανάπτυξη είναι επιτυχής και προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να υπάρχει ανάπτυξη». Κλείνοντας, ο κ. Ζάντζος σημείωσε ότι εξίσου σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες ανάπτυξης που θα καταστήσουν δυναμικό τουριστικό προορισμό την περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου