ΤΟΠΙΚΑ

Αποπνιξία λόγω μπλακ άουτ σε περιοχή του Βόλου

αποπνιξία-λόγω-μπλακ-άουτ-σε-περιοχή-τ-445401

Συνθήκες ασφυξίας με καύσωνα – Χωρίς ρεύμα έμεινε χθες για δύο ώρες μεγάλο κομμάτι του Βόλου λόγω βλάβης

Σε συνθήκες ασφυξίας… με θερμοκρασίες καύσωνα δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις εστίασης για δύο ώρες χθες νωρίς το απόγευμα, εξαιτίας βλάβης της ΔΕΗ που προκάλεσε μπλακ άουτ σε πολλά οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο του Βόλου.

Η βλάβη σημειώθηκε στον υποσταθμό της Αλλης Μεριάς σε υπόγεια γραμμή του δικτύου ηλεκτροδότησης που τροφοδοτεί με ρεύμα μεγάλα κομμάτια της πόλης του Βόλου. Στις 16.45 ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας του υποσταθμού και η υπόγεια γραμμή ηλεκτροδότησης τέθηκε εκτός.

Στο Κέντρο Αναφοράς Βλαβών χτύπησε «συναγερμός», όμως σύμφωνα με πληροφορίες η έκταση της βλάβης ήταν τέτοια που χρειάζονταν δραστική επέμβαση.

Την ίδια στιγμή με τη θερμοκρασία να έχει χτυπήσει κόκκινο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε μία πολύ μεγάλη ακτίνα μέσα στην καρδιά του Βόλου δεινοπαθούσαν. Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα από το ύψος της Κασσαβέτη μέχρι την οδό Ι. Καρτάλη «ψήθηκαν» για περισσότερο από δύο ώρες. Κλιματιστικά και ανεμιστήρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Η μόνη λύση για να δροσιστεί κανείς ήταν οι βεντάλιες που επιστρατεύθηκαν σε πολλά σπίτια, ενώ εξοργισμένοι επαγγελματίες διαμαρτύρονταν στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ για την αιφνιδιαστική αυτή διακοπή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στις επόμενες ερωτήσεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αν η βλάβη οφείλεται σε επιβάρυνση του δικτύου λόγω της μεγάλης χρήσης των κλιματιστικών που επιβάλλουν οι συνθήκες καύσωνα των τελευταίων ημερών, κανείς από τη ΔΕΗ δεν μπορούσε να απαντήσει με σαφήνεια, παραπέμποντας για περισσότερες εξηγήσεις σήμερα, αφού οι τεχνικοί εξετάσουν όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους.

Υπογράμμιζαν ωστόσο πως τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό της βλάβης, ξεκινώντας τις εργασίες αποκατάστασης εν μέσω ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών, με δεδομένο ότι επρόκειτο για υπόγειο καλώδιο.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε μέσα από διασυνδέσεις που έγιναν με άλλες γραμμές έδωσαν ρεύμα σταδιακά σε όλα τα οικοδομικά τετράγωνα που είχαν μείνει εκτός.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου