ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για το Δημαρχείο Αργαλαστής

πράσινο-φως-για-το-δημαρχείο-αργαλαστ-447456

Με δάνειο θα ολοκληρωθεί το μισοτελειωμένο κτίριο στην Αργαλαστή

Πράσινο φως για τη λήψη επενδυτικού δανείου προκειμένου να ολοκληρωθεί το κτίριο όπου στεγαζόταν το Δημαρχείο του πρώην Δήμου Αργαλαστής και σημερινού μετά τον «Καλλικράτη» Δήμου Νοτίου Πηλίου, άναψε το δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Η χρηματοδότηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 950.143,75 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και θα αποπληρωθεί μέσα από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οπως έγινε γνωστό στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στις 14 Ιουνίου εγκρίθηκε η χορήγηση επενδυτικού τοκοχρεωλυτικού δανείου συνολικού ποσού 950.143,75 ευρώ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και θα εκτελεστεί κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ποσό 712.607,81 ευρώ) και κατά 25% από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ποσό 237.535,94 ευρώ).

Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου είναι 15 έτη και το επιτόκιο θα είναι σταθερό.

Το νέο κτίριο του Δημαρχείου Αργαλαστής ρημάζει μισοτελειωμένο επί σχεδόν μία δεκαετία.

Ο πρώην δήμος Αργαλαστής είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου (α’ φάση) μέσα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Το νέο κτίριο στην Αργαλαστή άρχισε να κατασκευάζεται το 2007 και ολοκληρώθηκε ως ένα βαθμό το 2009. Εκτοτε ρημάζει χωρίς να μπορεί να αξιοποιηθεί, δεδομένου ότι υπολείπονται τόσο οικοδομικές όσο και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Για την ολοκλήρωσή του υποβλήθηκε μελέτη προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.

Η δημιουργία νέου Δημαρχείου είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, καθώς θα μπορέσει να στεγάσει συγκεντρωμένες τις υπηρεσίες του σε ένα κτίριο. Σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου μοιράζονται σε πέντε διαφορετικά κτίρια, ενώ το υπάρχον Δημαρχείο είχε ανακατασκευαστεί μέσα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2000- 2006 προκειμένου να στεγάσει την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου