ΤΟΠΙΚΑ

Νέα καθυστέρηση για το «γιοφύρι της Αρτας» στο Νότιο Πήλιο

νέα-καθυστέρηση-για-το-γιοφύρι-της-αρ-447468

Στα τέλη Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η γέφυρα – Ενα ακόμη χαμένο καλοκαίρι για κατοίκους και επαγγελματίες

Ενα ακόμη καλοκαίρι, το τέταρτο στη σειρά, χάνουν κάτοικοι και επαγγελματίες στον Κάλαμο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που ζουν αποκλεισμένοι μετά την κατάρρευση της κεντρικής γέφυρας του οικισμού.

Ο δρόμος για να επικοινωνεί ο οικισμός που χωρίζεται από χείμαρρο περνά μέσα από την κοίτη του όταν δεν κατεβάζει νερό, ωστόσο πρόσβαση δεν υπάρχει για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στην άνοιξη δύο φορές που απαιτήθηκε διακομιδή ασθενών στο Νοσοκομείο, η μεταφορά τους από τη μία όχθη στην άλλη προκειμένου να τους παραλάβει το ασθενοφόρο έγινε από συγχωριανούς των ανθρώπων αυτών που τους κουβαλούσαν στα χέρια!

Αρχές Μαΐου οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής προσέφυγαν στην Εισαγγελία Βόλου για το σύγχρονο «γιοφύρι της Αρτας». Η γέφυρα του Καλάμου είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2016 μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε όλο τον δήμο ο οποίος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εκτοτε ο οικισμός είναι κομμένος στα δύο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για 50 σπίτια μονίμων και περιστασιακών κατοίκων, 30 ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο δυναμικότητας 17 δωματίων.

Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι η κυκλοφορία διεξάγεται υποτυπωδώς εδώ και τρία χρόνια μέσα από χωράφια και την κοίτη του χειμάρρου. «Πολλές φορές έχει καταστεί επικίνδυνη η διέλευση οχημάτων που προσπάθησαν να διέλθουν ενώ ο χείμαρρος κατέβαζε νερό», ανέφεραν καταγγέλλοντας τον δήμο για το γεγονός ότι η κατάσταση είναι στάσιμη.

Στο «καμπανάκι» που είχαν χτυπήσει κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, φοβούμενοι ότι για ένα ακόμη καλοκαίρι θα μείνουν αποκλεισμένοι, ο δήμος παρείχε διαβεβαιώσεις ότι προς τα μέσα Ιουνίου θα είχε αποκατασταθεί η γέφυρα και κατ’ επέκταση η επικοινωνία του οικισμού.

Οι προσδοκίες διαψεύστηκαν. Η γέφυρα δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Αυγούστου. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου εγκρίθηκε και δεύτερη παράταση προς τον εργολάβο μετά από αίτημά του για να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Ο δήμος βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης του 3ου ΕΠΕ από το υπουργείο υποδομών βάσει του οποίου μπορούν να πληρωθούν οι εκτελεσμένες και πιστοποιημένες εργασίες όπως κα να εκτελεστούν εργασίες που υπολείπονται και για το λόγο αυτό δόθηκε παράταση για το διάστημα από 9 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου