ΤΟΠΙΚΑ

«Απογειώνονται» οι πτήσεις από Νέα Αγχίαλο

απογειώνονται-οι-πτήσεις-από-νέα-αγ-447529

Αύξηση σημειώθηκε στην επιβατική κίνηση του Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που μεταφράζεται αριθμητικά σε ποσοστό 30,15% και 4.948 άτομα, έναντι 3.488 την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι αναχωρήσεις που σημειώθηκαν τον φετινό Ιούνιο ήταν 4.192 έναντι 2.949 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να ανταποκρίνονται στις αρχικές εκτιμήσεις για κίνηση με θετικό πρόσημο.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου χαρακτήρισε ικανοποιητική την κίνηση ενώ απέδωσε την αύξηση «στα δρομολόγια της «Easy Jet» που μεταφέρουν αρκετούς Βρετανούς στη Μαγνησία και του Κόνδορα, αντίστοιχα, που προσέθεσε επιπλέον δρομολόγια από το Ντίσελντορφ φέτος».

Τα δρομολόγια της «Easy Jet» μεταφέρουν αρκετούς επιβάτες από το Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας μετά το Χίθροου του Λονδίνου, γεγονός που συνεπάγεται κατακόρυφη αύξηση της συνολικής κίνησης. Ταυτόχρονα, ωστόσο, σημειώνεται σταθερή ροή επιβατών και από τα αεροπορικά δρομολόγια από Γαλλία που έχει ναυλώσει το «Club Mediterrane» στην Εύβοια.

Η συνολική κίνηση και τα μέχρι τώρα στοιχεία χαρακτηρίζονται ως «ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» από τον αερολιμενάρχη, ο οποίος σημειώνει επιπροσθέτως ότι η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία παραμένουν οι κυρίαρχες δυνάμεις στην τουριστική κίνηση από το εξωτερικό, με τις προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση τον Ιούλιο να κυριαρχούν.

Στη Σκιάθο

Υψηλές είναι οι προσδοκίες και για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου αναμένονται εντός των επόμενων ημερών τα στατιστικά στοιχεία του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου σημειώθηκαν 20.800 περίπου αφίξεις έναντι 17.800 περίπου την αντίστοιχη περσινή σεζόν, ενώ σε εβδομαδιαία βάση καταγράφονται εκατό περίπου πτήσεις που φέρνουν περισσότερους από 20.000 επισκέπτες στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου εκτιμούν ότι η κίνηση είναι ικανοποιητική με τον airport manager Στέφανο Λαμπρόπουλο να τονίζει ότι «το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι βασική πύλη εισόδου και το νησί διεθνής προορισμός».

Στο μεταξύ οι ημερήσιες πτήσεις πυκνώνουν πλησιάζοντας στην αιχμή της σεζόν και υπολογίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση των εκλογών θα σημειωθεί αύξηση και στην επιβατική κίνηση στις πτήσεις εσωτερικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου