ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνδύασαν εκλογές και διακοπές στα νησιά των Βορείων Σποράδων

συνδύασαν-εκλογές-και-διακοπές-στα-νη-447684

Σε τουριστικούς ρυθμούς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με δεκάδες ψηφοφόρους, που διαμένουν σε άλλες περιοχές, να ταξιδεύουν χθες με επιβατηγά πλοία και ταχύπλοα, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ετεροδημότες, αλλά και ομογενείς από διάφορες χώρες ταξίδεψαν χθες, αλλά και τις προηγούμενες μέρες στα νησιά, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή τη συμμετοχή τους στις εκλογές με ολιγοήμερες διακοπές. Σε δεκάδες περιπτώσεις, ωστόσο, ψηφοφόροι ταξίδεψαν αυθημερόν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συνεπιβάτες στη διαδρομή από Βόλο προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, αλλά και αντίστροφα δεκάδες ξένοι τουρίστες, οι οποίοι απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τον ήλιο και τη θάλασσα.

Οι κάλπες άνοιξαν κανονικά την προβλεπόμενη ώρα, με τους δημότες να προσέρχονται από νωρίς το πρωί, χωρίς προβλήματα, στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με το θέμα των εκλογών και τα προγνωστικά να κυριαρχούν στις συζητήσεις σε καφέ και καταστήματα εστίασης.

Εκλογείς άρχισαν να προσέρχονται νωρίς χθες το πρωί στα εκλογικά τμήματα των νησιών, ενώ σε δυο – τρεις περιπτώσεις οι ψηφοφόροι επανήλθαν, καθώς είχαν ξεχάσει την ταυτότητά τους, απαραίτητη για την εκλογική διαδικασία.

Στο μεταξύ, το προσωπικό των Δήμων βρέθηκε για μια ακόμη φορά επί ποδός, από τα χαράματα μέχρι το πέρας της διαδικασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό. Το βασικότερο αίτημα που δέχτηκαν οι δημοτικοί υπάλληλοι ήταν η έκδοση πιστοποιητικών χιλιομετρικής απόστασης σε ψηφοφόρους που δεν κατέστη δυνατό να μεταβούν στην περιοχή όπου ψηφίζουν, είτε λόγω εποχιακής εργασίας, είτε για άλλους λόγους. Απαντες ενημερώθηκαν, ωστόσο, από τους δημοτικούς υπαλλήλους ότι στις βουλευτικές εκλογές δεν ισχύει η χιλιομετρική απόσταση.

Οι ξένοι τουρίστες που βρίσκονται ήδη σε διακοπές ή επισκέφτηκαν χθες τα νησιά των Βορείων Σποράδων έδωσαν τον τόνο της τουριστικής σεζόν που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί το επίκεντρο για τους επαγγελματίες, οι οποίοι εξακολουθούν να καρδιοχτυπούν για την κίνηση, που μέχρι στιγμής είναι κατώτερη των προσδοκιών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου