ΤΟΠΙΚΑ

Ενας Spiderman στον Βόλο

ενας-spiderman-στον-βόλο-448099

Ο κατά κόσμο Βαγγέλης Μαγγιώρoς ξεκίνησε για να κάνει μία έκπληξη στον γιο του και έφθασε να γίνει περιζήτητος

Από την αρχή του χρόνου ένας Spiderman κυκλοφορεί ανάμεσά μας στον Βόλο. Ενας πραγματικός υπερήρωας με ηλεκτρικό πατίνι για να έχει εύκολη μετακίνηση βρίσκεται στους δρόμους, με μοναδική αποστολή του να χαρίσει χαρά στα παιδιά και σε όσους νιώθουν παιδιά και θέλουν να κάνουν μία ξεχωριστή έκπληξη στους δικούς τους ανθρώπους. Οπου κι αν εμφανιστεί συγκεντρώνει τα βλέμματα των περαστικών, ήδη έχει χιλιάδες ακολούθους στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει πλέον καταστεί περιζήτητος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η… περιπέτεια του κατά κόσμο Βαγγέλη Μαγγιώρoυ ως υπερήρωα ξεκίνησε τα περασμένα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο την Πρωτοχρονιά ντυνόταν Αη – Βασίλη για να κάνει έκπληξη στον εξάχρονο σήμερα γιο του. Τις γιορτές που πέρασαν είπε να πρωτοτυπήσει και να ντυθεί Spiderman.

Παρήγγειλε τη στολή, ντύθηκε και μπαίνοντας στην πολυκατοικία όπου διατηρεί το διαμέρισμά του ήρθε αντιμέτωπος με μια οικογένεια που εκείνη την ώρα πήγαιναν επίσης στο σπίτι τους. Τα παιδιά της οικογένειας ξετρελάθηκαν μόλις είδαν τον Spiderman ολοζώντανο μπροστά τους! Οι γονείς των παιδιών ήταν εκείνοι που «φύτεψαν» την ιδέα στον Βαγγέλη Μαγγιώρο, ο οποίος έχει πλέον γίνει περιζήτητος στα παιδικά πάρτι και αναπτύσσει πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Δημιούργησε τη δική του σελίδα στο Facebook και στο Instagram ως super ήρωας και ήρθε σε επαφή με την ομάδα SuperHeroesGr στην Αθήνα, και τους Περικλή Μαντά και Γιώργο Λούπη, ιδρύοντας το δικό του παράρτημα στον Βόλο. Μέσα σε λίγους μήνες έχει προσφέρει χαρά σε εκατοντάδες παιδιά με την παρουσία του: σε παιδικά πάρτι ως προσκεκλημένος, σε ιδρύματα όπως οι Ασπρες Πεταλούδες και το Ορφανοτροφείο, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς. «Μου αρέσει αυτό που κάνω. Διασκεδάζω πρώτα ο ίδιος και χαίρομαι εις διπλούν όταν βλέπω τα παιδιά να χαίρονται», λέει ο Βαγγέλης Μαγγιώρος.

«Στην αρχή όταν με βλέπουν τα παιδιά άλλα ενθουσιάζονται, άλλα φοβούνται. Σίγουρα υπάρχει το σοκ της πρώτης επαφής. Η σχέση μου με τον γιο μου με έχει βοηθήσει να πλησιάζω τα παιδιά. Σε ένα πάρτι μπορώ να απασχολήσω τα παιδιά έως και τρεις ώρες με ομαδικά παιχνίδια», περιγράφει.

Ο ίδιος δεν διστάζει να ανταποκρίνεται και σε αιτήματα για εκπλήξεις για μεγαλύτερα… παιδιά. «Εχω κάνει έκπληξη σε εργαζόμενο μετά από αίτημα συναδέλφου του, έχω πάει μέχρι και δαχτυλίδι γάμου σε υποψήφια νύφη. Ο γαμπρός ήθελε μία ξεχωριστή πρόταση γάμου», αναφέρει.

Είναι ο αγαπημένος του υπερήρωας

Ο ρόλος του ως Spiderman δεν αποτελεί την κύρια απασχόλησή του μολονότι θα ήθελε να το κάνει. Εργάζεται σε γνωστό κατάστημα γρήγορου φαγητού στον Βόλο και στον ελεύθερο χρόνο του, υποδύεται τον αγαπημένο του super ήρωα. Από εννέα χρόνων θυμάται τον εαυτό του να πηγαίνει στο παντοπωλείο της γειτονιάς του στο Πηγάδι Ιωαννίνων και κάθε εβδομάδα να αγοράζει το νέο τεύχος του Spiderman. Στον Βόλο ήρθε το 2012 λόγω… έρωτα και παρέμεινε. Εδώ αποφάσισε να «χτυπήσει» και το πρώτο του τατουάζ, τι άλλο; Το έμβλημα του Spiderman. Και το σπίτι του είναι όλο… υπερηρωικό.

Μεγαλώνει η οικογένεια των super ηρώων

Ηδη κάθε μέρα έχει και μία αποστολή ως Spiderman. «Γι’ αυτό το λόγο και κυκλοφορώ με ηλεκτρικό πατίνι. Για να έχω εύκολη μετακίνηση στο κέντρο του Βόλου. Τώρα το καλοκαίρι είναι λίγο δύσκολο με τη στολή του Spiderman», λέει.

Οπως αναφέρει έχει δεχθεί αιτήματα και από άλλους αιτήματα να μπουν στην υπερηρωική του… οικογένεια, η οποία πρόσφατα απέκτησε ένα ακόμη μέλος: τον Ironman.

Προχθες βρισκόταν στο Old City προκειμένου να προσφέρει χαρά στα παιδιά, και την ερχόμενη Τετάρτη θα δώσει το «παρών» στα Village Cinema’s στον Βόλο, στην προβολή της νέας ταινίας του Spiderman. Οι σινεφίλ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον αγαπημένο τους υπερήρωα όχι μόνο επί της οθόνης αλλά και live.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου