ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά σε σκραπ στο εργοστάσιο της Sovel-Πυκνό σύννεφο καπνού αναμένεται στο Βόλο

φωτιά-σε-σκραπ-στο-εργοστάσιο-της-sovel-πυκ-449023

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα νωρίς το βράδυ στο εργοστάσιο SOVEL στον Αλμυρό καίγοντας αποθηκευτικό υλικό (σκραπ).Επί τόπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα και ένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου με 9 πυροσβέστες συνολικά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, καίγεται σκπραπ στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου και οι πυροσβέστες επιχειρούν τον διαχωρισμό του καύσιμου υλικού και των μηχανημάτων για να περιορίσουν τη φωτιά. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε περιορισμένο χώρο ωστόσο, από τη φωτιά υπάρχει έντονος πυκνός καπνός.

Όπως τόνισε ο Διοικητης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, το πρόβλημα είναι περιβαλλοντικό καθώς καίγεται σκραπ που αποτελεί συνήθως τμήμα κραμάτων, πλαστικών και άλλων υλικών. Κανείς δεν κινδυνεύει αλλά η φωτιά δεν θα σβήσει γρήγορα λόγω των υλικών που καίγονται. «Ο καπνός από τα υλικά που καίγονται είναι το πρόβλημα γι΄αυτό ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες στον Βόλο για να λάβουν τα μέτρα τους και να προστατευθεί ο πληθυσμός. Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, κανείς δεν κινδυνεύει από την φωτιά».

Ανακοίνωση για τις ευπαθείς ομάδες

Από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και μετά από ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενημερώνονται οι πολίτες του Βόλου και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να λάβουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς στην πόλη του Βόλου τις επόμενες ώρες αναμένεται πυκνό σύννεφο καπνού λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στη βιομηχανία SOVEL του Αλμυρού.

Ήδη στην ατμόσφαιρα είναι έντονη η οσμή του καμένου και λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί με την μεταφορά του καπνού. Για ό,τι νεότερο θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την υπηρεσία μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου