ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ρυπογόνα «βόμβα» στη Β ΒΙ. ΠΕ. Βόλου

νέα-ρυπογόνα-βόμβα-στη-β-βι-πε-βόλου-851206

Δεν έχει τελειωμό η περιβαλλοντική ασυδοσία ορισμένων επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν, καθώς φαίνεται, τη Μαγνησία ως «μπανανία»…
Σήμερα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ φέρνει στο φως της δημοσιότητας μία ακόμη βιομηχανία που με προκλητικό τρόπο αγνοεί νόμους και φορείς και αρνείται να συμμορφωθεί για τον τρόπο διάθεσης των αποβλήτων της, με αποτέλεσμα από τη δυσωδία των αποβλήτων η κατάσταση να είναι ανυπόφορη σ’ ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή του 304 ΠΕΒ και της περιοχής Ριζομύλου…
Ο λόγος για τη βιομηχανία – σπορελαιουργία ΜΑΝΟΣ Α.Ε. που λειτουργεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια στη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου, κοντά στη βιομηχανία ΚΟΝΤΙ, και η οποία διαθέτει ανεξέλεγκτα τα απόβλητά της σε παρακείμενο χάνδακα.
Όπως επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αντινομάρχης Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ντίτορας, προχθές επισκέφθηκε τη βιομηχανία Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβάλλοντος της ΝΑΜ, το οποίο και θα επιδώσει τις αμέσως επόμενες μέρες το πόρισμά του με την εισήγηση των διοικητικών και των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Από την πλευρά του ο Γενικός Δ/ντής της ΔΕΥΑΜΒ Ανδρέας Αθανασόπουλος από την πλευρά του έκανε λόγο για βιομηχανία «η οποία αρνείται εδώ και μήνες με προκλητικό τρόπο να συμμορφωθεί προς τις επισημάνσεις της Διαδημοτικής Επιχείρησης. Την επόμενη Παρασκευή που συγκαλείται το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, προσθέτει ο κ. Αθανασόπουλος, θα φέρουμε προς συζήτηση και λήψη απόφασης το συγκεκριμένο ζήτημα, με κυρώσεις οι οποίες θα είναι βαρύτατες για την εταιρία. Θα δείτε…”
Το συγκεκριμένο θέμα λόγω της αφόρητης δυσοσμίας, έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό και την οργή του Δήμου Κάρλας με το Δήμαρχο της Θαν. Παπαδήμα να έχει αποδυθεί το τελευταίο διάστημα σε έναν αγώνα – δρόμου, προκειμένου να πειστούν Νομαρχία και ΔΕΥΑΜΒ για την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Ο Αντινομάρχης Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ντίτορας υπογραμμίζει ακόμη προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι περιμένει από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΝΑΜ την εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να εκταμιευθούν από το ΕΤΕΡΠΣ πιστώσεις ύψους 200.000 για τον καθαρισμό του χάνδακα, από βυτιοφόρα αυτοκίνητα.
Από την πλευρά του τέλος ο Δήμαρχος Κάρλας επισημαίνει ότι λόγω της συνεχούς ροής των λυμάτων εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι όπως τα συγκεκριμένα λύματα, μέσω της σήραγγας της Κάρλας καταλήξουν στον Παγασητικό, με ότι αυτό συνεπάγεταιι για τον τελικό αποδέκτη, με το επιβαρυμένο οργανικό φορτίο που εκβάλλεται από τη βιομηχανάι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου