ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαιρινό φεστιβάλ στη Ζαγορά

καλοκαιρινό-φεστιβάλ-στη-ζαγορά-449432

Εβδομάδα γεμάτη δραστηριότητες με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου επαγγελματιών

Φεστιβάλ διάρκειας μιας εβδομάδας διοργανώνουν οι επαγγελματίες της Ζαγοράς στο διάστημα από 12 μέχρι 19 Ιουλίου προκειμένου να τονώσουν την τουριστική κίνηση και να αναδείξουν την φυσική προίκα και το ιδιαίτερο προφίλ του βουνού των Κενταύρων.

Το «Pelion Summer Festival» διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ζαγοράς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, την «Μαγνήτων Κιβωτό», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ζαγορίν», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυράχης και άλλους φορείς.

«Ψυχή» της διοργάνωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι οι δραστηριότητες του φεστιβάλ θα «φιλοξενηθούν» σε διάφορες περιοχές του δήμου, όπως Χορευτό, Ζαγορά, Αγιοι Σαράντα, Μακρυράχη, Πουρί, προκειμένου να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές του κάθε τόπου.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του εβδομαδιαίου καλοκαιρινού φεστιβάλ περιλαμβάνονται πλήθος δραστηριοτήτων, όπως λαογραφικές δράσεις, περίπατοι, πεζοπορίες, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικές εκδηλώσεις και άλλα, που αναδεικνύουν σημειολογικά τις ενότητες που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης στην διάρκεια της διαμονής του.

Στόχος και προσδοκία των επαγγελματιών είναι να διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα η τουριστική κίνηση, παρά την κρατούσα άποψη περί μείωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο πρόεδρος των επαγγελματιών υπογραμμίζει ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η συγκεκριμένη διοργάνωση να θεσμοθετηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τουριστικό πόλο έλξης για την περιοχή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου