ΤΟΠΙΚΑ

Καθ΄ οδόν για Βόλο το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ

καθ΄-οδόν-για-βόλο-το-λεωφορείο-του-εεε-449460

Ο «μαραθώνιος αγάπης για τον συμμαθητή με αναπηρία» φθάνει και επίσημα στο τέλος του, με την παραλαβή του οχήματος 17 θέσεων

Στις 8 Οκτωβρίου 2018 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών με Αναπηρία, ξεκινούσε στον Βόλο ένας ξεχωριστός «μαραθώνιος αγάπης». Ενας μαραθώνιος αγάπης για τον συμμαθητή με αναπηρία, που στόχο είχε τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού, που θα επέτρεπε την αγορά λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο τους, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, αλλά και στις δραστηριότητες που παρακολουθούν εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Σήμερα ο μαραθώνιος φθάνει στο τέλος του, μετά από οκτώ ολόκληρους μήνες. Ολος ο Βόλος έγινε μια «αγκαλιά» για τον μαθητή με αναπηρία και το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση. Με μικρότερες και μεγαλύτερες οικονομικές ενισχύσεις, πολίτες, ολόκληρα σχολεία, φορείς συνέβαλαν στον οικονομικό αγώνα και συγκέντρωσαν ποσό ύψους 95.000 ευρώ, που επέτρεψε την αγορά λεωφορείου για τις ανάγκες μετακίνησης των μαθητών.

Το … ταμείο έκλεισε αρχές Ιανουαρίου και από τότε ξεκίνησε η διαδικασία για την αγορά του λεωφορείου. Διενεργήθηκε δημόσιος διαγωνισμός για την αγορά του. Την πρώτη φορά κηρύχθηκε άγονος, καθώς καμία από τις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί. Ακολούθησε δεύτερος διαγωνισμός, μέσα από τον οποίο προέκυψε μειοδότης.

Το λεωφορείο 17 θέσεων, που θα εξυπηρετεί τους μαθητές, είναι πλέον έτοιμο, ταξινομείται στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στον Βόλο, προκειμένου ο Σύλλογος να βγάλει πινακίδες.

Πριν τεθεί σε κυκλοφορία, υπάρχει μία ακόμη… εκκρεμότητα. Να γράψουν πάνω σε αυτό ότι είναι «δωρεά του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και των πολιτών του Βόλου», τιμώντας τους μεγάλους και μικρότερους ευεργέτες τους, που με τις προσφορές τους έκαναν πραγματικότητα ένα όνειρο ετών, της αυτόνομης μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία στο σχολείο.

«Νιώθουμε δικαιωμένοι, ικανοποιημένοι, συγκινημένοι, ευγνώμονες απέναντι σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου. Με το λεωφορείο τα παιδιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται χωρίς προβλήματα στο σχολείο και να παρακολουθούν και τα εξωσχολικά προγράμματα που τους βοηθούν στην ισόρροπη ανάπτυξή τους, όπως κολύμβηση, θεραπευτική ιππασία», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρίες, Ράνια Καρανικόλα.

Το λεωφορείο θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την έναρξη των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά, που αναμένεται να βρει στο ΕΕΕΕΚ Βόλου περί τους 60 μαθητές εκ των οποίων επτά σε αναπηρικά αμαξίδια.

Φεύγουν για κατασκήνωση

Προς το παρόν και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ ξεκουράζονται και από Δευτέρα φεύγουν για κατασκήνωση.

Η κατασκήνωση θα γίνει στη Χαλκιδική, από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου και θα συμμετέχουν 43 παιδιά που θα συνοδεύουν 31 συνοδοί.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου