ΤΟΠΙΚΑ

707 κλήσεις σε έναν μήνα «έκοψε» η Δημοτική Αστυνομία Βόλου

707-κλήσεις-σε-έναν-μήνα-έκοψε-η-δημοτι-449592

Για παράνομη στάθμευση και ΣΕΣ τον μήνα Ιούνιο – Αυτοψίες και συστάσεις για τραπεζοκαθίσματα

Συνολικά 707 κλήσεις μέσα στον Ιούνιο βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρέθηκε για έναν ακόμη μήνα το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση του ανώτατου χρονικού ορίου πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας, που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος Βόλου Ανδρέας Ζέρβας, το βάρος των ελέγχων «έπεσε» στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, που βεβαιώθηκαν 554 κλήσεις. Σημειώνεται ότι σε οδικές αρτηρίες στο κέντρο το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο στάθμευσης είναι δύο ώρες και γι’ αυτό οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν για την προμήθεια και τοποθέτηση στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους την ειδική κάρτα ξυστό.

Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που φαίνεται ότι δεν εφαρμόζουν τα νόμιμα και είδαν στα αυτοκίνητά τους κλήσεις.

Κατά τη διάρκεια του μήνα που πέρασε, δημοτικοί αστυνομικοί βεβαίωσαν επίσης 153 θέσεις παράνομης στάθμευσης. Εμφαση δόθηκε κυρίως σε κεντρικούς πεζοδρόμους και κεντρικές οδικές αρτηρίες και λεωφορειολωρίδες.

Παράλληλα με τον έλεγχο του κυκλοφοριακού, δημοτικοί αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των ορίων κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα. Συνολικά έγιναν 20 έλεγχοι σε καταστήματα και συστάσεις σε όσους διαπιστώθηκαν παρατυπίες.

Από τη Δημοτική Αστυνομία έγιναν επίσης 10 αυτοψίες για περίπτερα και εναπόθεση οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, δόθηκαν 16 γνήσια υπογραφής κατ’ οίκον, 45 αιτήματα πολιτών εξυπηρετήθηκαν τηλεφωνικώς και τέλος χορηγήθηκαν 13 αντίγραφα κλήσεων και εξυπηρετήθηκαν πολίτες για ειδοποιητήρια κλήσεων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου