ΤΟΠΙΚΑ

Κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό εξαιτίας …ενός δέντρου!

κινδυνεύει-να-μείνει-χωρίς-νερό-εξαιτ-449816

Χωρίς νερό και αποχέτευση κινδυνεύει να μείνει Βολιώτης, εξαιτίας ενός… δέντρου. Οι ρίζες του δέντρου που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από το σπίτι του έχουν εισχωρήσει στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης με κίνδυνο να προκαλέσουν ζημιά και ατύχημα.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουλίου, στη μία το μεσημέρι.

Ο θιγόμενος Βολιώτης έχει καταθέσει αίτημα κοπής του δέντρου για το οποίο έγινε αυτοψία από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου. Όπως διαπίστωσαν στελέχη της υπηρεσίας πρόκειται για σφένδαμο ύψους έξι περίπου μέτρων. Το δέντρο είναι υγιές, χωρίς να εμφανίζει μακροσκοπικά κάποια παθολογική ή εντομολογική προσβολή. Ωστόσο οι ρίζες του δέντρου όπως διαπίστωσε η υπηρεσία έχουν σηκώσει το τσιμεντένιο κράσπεδο του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονων ρωγμών και έχουν εισχωρήσει στα φρεάτια της ύδρευσης και της αποχέτευσης ενέχοντας τον κίνδυνο δημιουργίας ζημιών.

Από την υπηρεσία προτείνεται η κοπή του δέντρου και η αντικατάστασή του σύμφωνα με τις αρχές της αντιστάθμισης και του περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου