ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές ρεύματος στο δίκτυο του Βόλου

διακοπές-ρεύματος-στο-δίκτυο-του-βόλο-433658

Ξεκίνησαν οι διακοπές της ΔΕΗ και στο Βόλο εξαιτίας των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ που έχουν προκαλέσει «μπλακ άουτ» σε αρκετές μονάδες της επιχείρησης. Γύρω στις 8.30 το βράδυ οι διακοπές ηλεκτροδότησης ξεκίνησαν από τμήματα της Νέας Ιωνίας, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης και ανάλογα με τη ζήτηση είχαν προβλεφθεί διακοπές επίσης στον Άγιο Γεώργιο Φερών και το Αερινό, την Αμαλιάπολη, τον Πλάτανο αλλά και ορισμένα τμήματα του Βόλου.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Περιοχής Βόλου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αποφασισμένοι να αποτρέψουν την πώληση της επιχείρησης . Η απεργιακή επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων του Βόλου σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «ορισμένοι θέλουν τη ΔΕΗ τεμαχισμένη και ακρωτηριασμένη, μικρή και ανίσχυρη για να επιβάλλουν οι ιδιώτες τους δικούς τους :όρους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυβέρνηση στηρίζει και ικανοποιεί τις επιθυμίες των κρατικοδίαιτων ψευτοεπενδυτών οικονομικών συμφερόντων που στόχο έχουν τη δημιουργία καρτέλ ενέργειας όπως έχουν κάνει; στο πετρέλαιο. Ο ψευδεπίγραφος ανταγωνισμός είναι για να φύγει η ΔΕΗ από τα πόδια τους και τα σχέδια τους να γίνουν πραγματικότητα.

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας πακέτο με τα σκληρά, βάρβαρα και απάνθρωπα μέτρα με το αποικιοκρατικό μνημόνιο και το μεσαιωνικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προκάλεσαν την αγανάκτηση, την οργή και το θυμό ενός εξαπατημένου και προδομένου λαού. Όσοι θεωρούν ότι ανήκουν στους εξαπατημένους από το συνδικαλιστικό κίνημα και παρουσιάζονται δημόσια ως οργισμένοι απεργοσπάστες, τους καλούμε δημόσια να συμφωνήσουν με το εργασιακό Νταχάου και να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» με το ονοματεπώνυμο τους σε κάθε τέτοιο μέτρο».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου