ΤΟΠΙΚΑ

Χιλιάδες αιτήσεις για στεγαστικό επίδομα από φοιτητές του Π.Θ.

χιλιάδες-αιτήσεις-για-στεγαστικό-επί-450657

Εληξε χθες η προθεσμία κατάθεσης – Στον αριθμό των αιτούντων φοιτητών του Π.Θ. δεν περιλαμβάνονται οι αντίστοιχοι των πρώην ΤΕΙ

Στις 3.000 και πλέον ανέρχονται οι αιτήσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μόνο από τα 18 υφιστάμενα τμήματα για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ. Ο αριθμός των αιτήσεων είναι αυξημένος και εκτιμάται ότι αυξημένοι θα είναι και οι δικαιούχοι που θα λάβουν το οικονομικό βοήθημα. Το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 το στεγαστικό επίδομα είχαν λάβει 2.400 φοιτητές, φέτος όμως ο αριθμός τους αναμένεται να είναι μεγαλύτερος.

Χθες εξέπνευσε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων των δικαιούχων φοιτητών για να λάβουν το στεγαστικό επίδομα. Στους 3.000 και πλέον φοιτητές των 18 τμημάτων του Π.Θ. θα πρέπει να προστεθούν και οι φοιτητές των πρώην ΤΕΙ, για τους οποίους όμως η διεύθυνση φοιτητικής μέριμνας της κεντρικής διοίκησης του Π.Θ. δεν έχει στοιχεία, καθώς οι φοιτητές των πρώην ΤΕΙ καταθέτουν αιτήσεις σε διαφορετική πλατφόρμα.

Κάθε χρόνο οι ανάγκες των φοιτητών για στέγη αυξάνονται εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά. Ο αυξημένος αριθμός των αιτήσεων καταδεικνύει και τις αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν για τη στέγαση των φοιτητών.

Οι αιτήσεις αναμένεται να εγκριθούν μέσα στο φθινόπωρο προκειμένου οι δικαιούχοι να μπορέσουν να εισπράξουν τα 1.000 ευρώ και να καλύψουν μέρος των ενοικίων που πληρώνουν για τις σπουδές τους.

Σημειώνεται ότι πέρα του στεγαστικού επιδόματος, 40 πρωτοετείς φοιτητές στεγάζονται δωρεάν στη φοιτητική εστία στον Βόλο.

Στη φοιτητική εστία γίνονται δεκτοί για διαμονή μόνο πρωτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των οικογενειών τους και για ένα ακαδημαϊκό έτος.
Kριτήριο για την επιλογή και τη διαμονή των φοιτητών σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας είναι η οικονομική και η οικογενειακή κατάστασή τους. Επίσης συνεκτιμώνται λόγοι υγείας, καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο και έως τις 23 Ιουλίου «τρέχει» η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, https://merimna.uth.gr. Για φοιτητές που προέρχονται από τα πρώην ΤΕΙ απαιτείται η χρήση νέου ιδρυματικού τους λογαριασμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συνεδρίαση της Συγκλήτου για τις 39 θέσεις ΔΕΠ

Συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την κατανομή των 39 θέσεων ΔΕΠ που όρισε στο ίδρυμα από το σύνολο των 500 το Υπουργείο Παιδείας.

Την απόφαση για την κατανομή των 500 θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Το δυναμικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιλαμβάνει σήμερα 640 μέλη ΔΕΠ αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους. Οι 39 θέσεις καθηγητών μελών ΔΕΠ θα συμπληρώσουν τη στελέχωση των νέων κυρίως τμημάτων προσελκύοντας νέους υψηλού επιπέδου επιστήμονες. Σύμφωνα με τον πρύτανη του Π.Θ. Ζ. Μαμούρη πριν από έναν μήνα είχαν εγκριθεί επιπλέον 53 θέσεις ΔΕΠ και με τις νέες 39, ο αριθμός των νέων καθηγητών ανέρχεται στους 92, καλύπτοντας σημαντικότατο μέρος των αναγκών του ιδρύματος σε διδακτικό προσωπικό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου