ΤΟΠΙΚΑ

Τρύφων Ε. Πλαστάρας: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες

τρύφων-ε-πλαστάρας-ισχυρό-κίνημα-αλλα-451012

Το μήνυμα του υποψηφίου βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία λίγο πριν την κάλπη της Κυριακής

«Η χώρα χρειάζεται ένα δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και στον ανεύθυνο λαϊκισμό», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής Τρύφων Ε. Πλαστάρας σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, καλώντας τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους στις εκλογές της Κυριακής μια καθαρή ενίσχυση των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Πλαστάρας δεν παραλείπει επίσης να επισημάνει ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να κοιτούν τους πολίτες στα μάτια, συμπληρώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που την κρίσιμη ώρα σήκωσε το βάρος της μεγάλης ευθύνης, δεν επέδειξε δειλία και δεν κορόιδεψε με ψέματα τον ελληνικό λαό.

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας απευθυνόμενος στους πολίτες ζητά τη στήριξή τους για «να εκπροσωπήσω με καθαρή φωνή, με γνώση και αποτελεσματικότητα τον νομό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπερασπιστώ τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας», όπως αναφέρει.

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κύριε Πλαστάρα, απομένουν λίγες μέρες πριν οι πολίτες οδηγηθούν στις κάλπες. Είστε αισιόδοξος για το Κίνημα Αλλαγής;

Προσωπικά είμαι όχι απλά αισιόδοξος, αλλά βέβαιος πως το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η θετική έκπληξη αυτών των εκλογών. Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα αλλαγής για να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες. Η λογική στη χώρα μας επιστρέφει με την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Ολοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν αντέχει να μπει σε νέες περιπέτειες.

Για αυτό και το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να βγει ενισχυμένο από την κάλπη, για αν μπορεί να λειτουργήσει σαν ανάχωμα απέναντι στην κυριαρχία της κεντροδεξιάς και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις στην Ελλάδα αν έχουμε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ και μία καταστροφική λαϊκιστική αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ; Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε αξία στην ψήφο μας ενδυναμώνοντας το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να λειτουργήσει σαν καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων και να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.

Τι ενόχλησε, πιστεύετε, περισσότερο τους πολίτες, που γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές;

Είναι ξεκάθαρο νομίζω, ότι ο κόσμος δοκίμασε και αποδοκίμασε το «παραμύθι» του ΣΥΡΙΖΑ. Πέντε χρόνια τώρα αυτό που βιώνουμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ματωμένα υπερπλεονάσματα, αποεπένδυση, επώδυνα μέτρα που έχουν οδηγήσει στη «χρεοκοπία» την ελληνική κοινωνία, λουκέτα επιχειρήσεων, ανεργία στα ύψη, άγρια υπερφορολόγηση, απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εμπόριο ελπίδας σε βάρος αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, βόλεμα υμετέρων, συγγενών και φίλων ακόμη και μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ολα αυτό το σκηνικό με το σκίσιμο των μνημονίων, με το διχαστικό δημοψήφισμα «κωλοτούμπα», που κόντεψε να ρίξει τη χώρα στα βράχια, με το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», που γρήγορα έγινε «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» και με την ελπίδα που ερχόταν, αλλά στην πραγματικότητα δεν έφθασε ποτέ, εξελίχθηκε σε ένα ντροπιαστικό για αυτή την αριστερά αφήγημα.

Ευτυχώς πλέον ο λαός δεν ζει με τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες που μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Ο υποσχόμενος ότι θα «σκίσει τα μνημόνια μ’ έναν νόμο» πρωθυπουργός, αποδείχτηκε ο καλύτερος υπηρέτης των δανειστών. Μέχρι εδώ όμως. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του κ. Τσίπρα τελειώνει την Κυριακή το βράδυ.

Γιατί όμως ο ψηφοφόρος να ψηφίσει Κίνημα Αλλαγής;

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας, που μπορεί να αποτελέσει τον ισχυρό πόλο για τη διαμόρφωση νέων συσχετισμών στην Ελλάδα με γνώμονα τις αρχές και της αξίες της δημοκρατικής παράταξης.

Εχουμε δεσμευτεί ότι θα υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος, τις ίσες ευκαιρίες για τους νέους, τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε αποφασισμένοι για την εφαρμογή προοδευτικών λύσεων και τη χάραξη της νέας πορείας, που έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας.

Για να γίνει αυτό είναι προϋπόθεση η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, χρειάζεται την Κυριακή να δοθεί δυναμική εντολή στο Κίνημα Αλλαγής.

Tο ΠΑΣΟΚ έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων ως υπεύθυνο για την κρίση και σήμερα η μετεξέλιξή του, το ΚΙΝΑΛ, διεκδικεί την ψήφο για να έχει θέση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση. Πώς διαχειρίζεστε τη δυσπιστία του κόσμου και το επιχείρημα ότι «δεν μπορείτε να είστε μέρος της λύσης, αφού έχετε αποτελέσει μέρος του προβλήματος»;

Είμαστε οι μόνοι που μετά από 10 χρόνια κρίσης μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες ίσια στα μάτια. Αναλάβαμε ευθύνες, δεν κιοτέψαμε την κρίσιμη ώρα, δεν κοροϊδέψαμε με ψέματα. Και βέβαια πληρώσαμε κόστος και για τις δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις που κληθήκαμε να πάρουμε, αλλά και για τις όποιες δικές μας ευθύνες. Κόστος που όλοι πια σήμερα ξέρουν ότι ήταν δυσανάλογα μεγάλο και τελικά άδικο. Ξέρετε σήμερα που μιλάμε όλοι γνωρίζουν ότι μνημόνια διαχειρίστηκαν τελικά όλοι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και όλοι αναγνωρίζουν ότι μνημόνια προκάλεσαν μόνο η ΝΔ με τη χρεοκοπία της χώρας το 2004 – 2009 και ο ΣΥΡΙΖΑ με την τυχοδιωκτική πολιτική Τσίπρα – Βαρουφάκη το α’ εξαμήνου του 2015.

Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους πολίτες στις περιοδείες σας;

Ολα αυτά τα χρόνια της κρίσης είμαι σε επαφή και επικοινωνία με την τοπική κοινωνία ακούγοντας και ζώντας τα προβλήματά της, τις αγωνίες της, τον μόχθο της καθημερινότητας, τον αγώνα επιβίωσης για κάποιους. Τους τελευταίους μήνες ως υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές κωμοπόλεις και χωριά της Μαγνησίας και να γίνω αποδέκτης των πολιτικών και όχι μόνο προβληματισμών και των αγωνιών των συμπατριωτών μας.

Παντού βλέπω συμπολίτες μας πρόθυμους να ακούσουν και να ενημερωθούν για το πρόγραμμά μας, το «Σχέδιο Ελλάδα», τις πολιτικές θέσεις, τις προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε, για το νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Βήμα – βήμα, πόρτα – πόρτα, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και σπάμε το τεχνητό δίπολο, που προσπαθούν να δημιουργήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Οσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε και αυτό θα εκφραστεί στην κάλπη την Κυριακή.

Ζητάτε την ψήφο των πολιτών. Γιατί;

Ζητώ την ψήφο των Μαγνησιωτών για να εκπροσωπήσω με καθαρή φωνή, με γνώση και αποτελεσματικότητα τον νομό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπερασπιστώ τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Γιατί δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω η μαχητική φωνή, που ακούει και τιμά ο κόσμος, πολλά χρόνια μέσα από τον χώρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας, του Επιμελητηρίου και της ΓΣΕΒΕΕ.

Γιατί θα συνεχίσω να λέω ευθαρσώς την άποψή μου, ακόμη και με προσωπικό κόστος, όπως έκανα τόσα χρόνια μπαίνοντας μπροστά σ’ όλους τους αγώνες που έγιναν για τη Μαγνησία. Γιατί, όπως μέχρι σήμερα προσπαθούσα όχι μόνο να αναδεικνύω τα προβλήματα, αλλά και να συμβάλλω στην επίλυσή τους, το ίδιο θέλω να κάνω μέσα στη Βουλή πλέον, αν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους.

Γιατί νιώθω πως μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια το Κίνημα Αλλαγής και να «βάλω πλάτη» για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Ελλάδα» και να πάει η χώρα μπροστά. Γιατί αξίζουμε καλύτερα. Κι αυτό δεν είναι σύνθημα, είναι η δική μου προσωπική δέσμευση απέναντι στους πολίτες. Στις 7 Ιουλίου είμαι βέβαιος πως η Μαγνησία θα στείλει ένα μήνυμα αλλαγής και δυναμικής εκπροσώπησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου