ΤΟΠΙΚΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού οι δύο Αλβανοί για τα ναρκωτικά στα Κάτω Λεχώνια

στις-φυλακές-κορυδαλλού-οι-δύο-αλβανο-451127

Είχαν συλληφθεί στην επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στα Κάτω Λεχώνια

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Βόλου, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 31 και 35 ετών, που συνελήφθησαν στην επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου το περασμένο Σάββατο τα ξημερώματα στα Κάτω Λεχώνια ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά.

Συνοδεία αστυνομικών οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες για απολογία στον ανακριτή Βόλου, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα τους έκρινε προφυλακιστέους.

Από την πλευρά τους πάντως οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι κάνουν ανταλλαγή ναρκωτικών μεταξύ τους στο πλαίσιο της τοξικομανίας που αντιμετωπίζουν. Δεν κάνουν ούτε εμπόριο, ούτε είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να υποστήριξαν.

Ωστόσο εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών οι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στον Βόλο και τη Μαγνησία από τον Δεκέμβριο του 2018.

Μόνο στο τελευταίο πεντάμηνο το Τμήμα Δίωξης διαπίστωσε από την περαιτέρω προανάκριση ότι οι δράστες είχαν διακινήσει κοκαΐνη βάρους ενός κιλού.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούν τον αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος φέρεται να κατοικεί μόνιμα στο εξωτερικό και να επισκέπτεται τον Βόλο για να δίνει εντολές.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε από τις συνομιλίες που υπήρχαν μέσω κινητών από τα μέλη της οργάνωσης, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με κωδικούς.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου