ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

ο-συριζα-μαγνησίας-για-τις-σχολικές-μο-451325

Από τη Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σε έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά ΜΜΕ, δημοσιεύτηκε είδηση με τίτλο αντιστρόφως ανάλογο του θέματος και της ουσίας του, που δημιουργεί εντυπώσεις και ανησυχίες, και αφορά τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, και σύμφωνα με όσα ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, ιδρύονται, με κοινή υπουργική απόφαση, οκτώ νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα: δύο Ειδικά Νηπιαγωγεία, τρία Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) και, τρία Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια.

Επίσης, μετατρέπονται δύο σχολικές μονάδες σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και ιδρύονται τομείς και ειδικότητες, και προάγονται οκτώ Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω αύξησης του μαθητικού τους δυναμικού.

Υποβαθμίζονται τρεις, λόγω μείωσης του μαθητικού τους δυναμικού και καταργούνται έξι Σ.Μ.Ε.Α.Ε., εκ των οποίων οι πέντε στη Μαγνησία, οι οποίες δεν λειτουργούσαν εδώ και χρόνια, λόγω έλλειψης μαθητών.

Η αντιστροφή της πραγματικότητας δεν βοηθάει ούτε τον τύπο, ούτε τους αναγνώστες του, ούτε την κοινωνία. Και ο κιτρινισμός έχει τα όριά του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου