ΤΟΠΙΚΑ

Σε διαρκή επαγρύπνηση οι εθελοντές αιμοδότες της Μαγνησίας

σε-διαρκή-επαγρύπνηση-οι-εθελοντές-αι-451500

Συγκέντρωσαν 500 φιάλες με αίμα μέχρι στιγμής και συνεχίζουν τις προσπάθειες

Με το βλέμμα στραμμένο στην προσπάθεια κάλυψης τακτικών και έκτακτων αναγκών, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» έχει συγκεντρώσει περί τις 500 φιάλες με αίμα από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, με τις ετήσιες εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βόρειες Σποράδες να μεταφράζονται σε 300 περίπου φιάλες αντίστοιχα.

«Τα νησιά λειτουργούν σαν τονωτική ένεση γιατί οι ποσότητες αίματος που συγκεντρώνονται, ενισχύουν την προσπάθεια ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας» όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι «οι έκτακτες ανάγκες πολλαπλασιάζονται την θερινή περίοδο και γι αυτό τον λόγο υπάρχει διαρκής ετοιμότητα».

Συνεχίζεται, στο μεταξύ, οι προσπάθειες για την συγκέντρωση ικανής ποσότητας αίματος για την κάλυψη των πολλαπλάσιων αναγκών της θερινής περιόδου, με τον πρόεδρο των εθελοντών αιμοδοτών να απευθύνει έκκληση σε όσους μπορούν να προσφέρουν αίμα να το πράξουν, πριν την έναρξη των θερινών τους διακοπών. Βασικό ζητούμενο για τον ίδιο είναι να εγγραφούν, παράλληλα, στις λίστες των εθελοντών αιμοδοτών όσοι δίνουν περιστασιακά αίμα και παράλληλα να ενισχύσουν την προσπάθεια άτομα νεαρά σε ηλικία, που έχουν την δυνατότητα.

Στην έναρξη της νέας σεζόν και στην εκπνοή της θερινής περιόδου, αντίστοιχα, έχουν προγραμματιστεί δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, με τον πρόεδρο της «Αλληλεγγύης» να επισημαίνει ότι η κατάσταση ετοιμότητας είναι διαρκής και απαιτείται εγρήγορση προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που παρουσιάζονται ανά πάσα στιγμή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου