ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία για την κάλπη Περιφερειακή Ενότητα και Δήμοι

στην-τελική-ευθεία-για-την-κάλπη-περιφ-451529

Παραδίδονται σήμερα οι σάκοι με το εκλογικό υλικό – Το σύνολο των 18 κομμάτων παρέδωσε ψηφοδέλτια για τα 361 εκλογικά τμήματα του νομού

Στην τελική ευθεία Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Δήμοι του νομού για την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στα 361 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν και στα τρία ετεροδημοτών.

Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παραλαβής των ψηφοδελτίων των κομμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικού και Οικονομικού Ιωάννα Καραδήμα, ψηφοδέλτια παρέδωσε το σύνολο των 18 κομμάτων, που θα αναμετρηθούν στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής και μάλιστα σε ικανό αριθμό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των εκλογικών τμημάτων.

Σήμερα συνεργεία της Περιφέρειας θα παραδώσουν στους κατά τόπους Δήμους του νομού τους σάκους με το εκλογικό υλικό και από εκεί θα τους παραλάβουν αύριο Παρασκευή οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Οπως τόνισε η κ. Καραδήμα για τις ανάγκες των εθνικών εκλογών θα λειτουργήσουν 361 τμήματα, εκ των οποίων το ένα στις φυλακές Χιλιαδούς και το άλλο στις φυλακές Κασσαβέτειας και επιπλέον θα λειτουργήσουν και τρία τμήματα ετεροδημοτών.

Συνολικά 180.000 πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, οπότε και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση. Τα αποτελέσματα στη Μαγνησία θα μεταδοθούν on line μέσω της ιστοσελίδας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Τα αποτελέσματα θα καταχωρούνται υπέρ συνδυασμών και υπέρ υποψηφίων και όπως εκτιμά η κ. Καραδήμα έως τις 9 το βράδυ αναμένεται μία πρώτη ασφαλής εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, δεδομένου ότι αυτή τη φορά η εκλογική διαδικασία θα είναι πιο απλή για τους ψηφοφόρους σε σχέση με τις τετραπλές εκλογές της 26ης Μαΐου. Οι ψηφοφόροι θα μπουν μόνο μία φορά πίσω από το παραβάν και μπορούν να «σταυρώσουν» έως δύο υποψήφιους από το ψηφοδέλτιο που θα επιλέξουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι έδρες της Μαγνησίας είναι έξι και βγαίνουν βάσει του πληθυσμού της και συγκεκριμένα του νόμιμου πληθυσμού όπως καταγράφτηκε στη γενική απογραφή έως 24 Μαΐου 2011.

Σε εγρήγορση οι Δήμοι

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι Δήμοι που παραλαμβάνουν σήμερα τους σάκους με το εκλογικό υλικό προκειμένου στη συνέχεια να τους παραδώσουν στους εκλογικούς αντιπροσώπους.

Συνεργεία του Δήμου Βόλου αύριο Παρασκευή θα αναλάβουν τον καθαρισμό των σχολείων που θα λειτουργήσουν για τις εκλογές και τη διαμόρφωση των εκλογικών τμημάτων με την τοποθέτηση των καλπών και των παραβάν.

Για τις ανάγκες των εκλογών και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών διευρύνεται η λειτουργία των Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, ΚΕΠ Ιάσονος Βόλου και των πρώην Δημαρχείων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί από τον Δήμο Βόλου, σήμερα Πέμπτη το Δημοτολόγιο θα λειτουργήσει πέραν του καθιερωμένου ωραρίου και έως 8μ.μ. και το Ληξιαρχείο έως τις 8μ.μ. Αύριο Παρασκευή το Δημοτολόγιο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 3μ.μ. έως τις 9μ.μ. και το Ληξιαρχείο από τις 3μ.μ. έως τις 8μ.μ. Μεθαύριο Σάββατο το Δημοτολόγιο θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυκτα και το Ληξιαρχείο από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυκτα και τέλος την Κυριακή το Δημοτολόγιο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 6 το πρωί και μέχρι την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων και το Ληξιαρχείο από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Το ΚΕΠ στην οδό Ιάσονος θα λειτουργήσει μεθαύριο Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Τέλος, ανοιχτά θα παραμείνουν και τα πρώην Δημαρχεία του ενιαίου Δήμου Βόλου για την εξυπηρέτηση δημοτών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου